Laatste nieuws

Origineel programma voor nieuwe seizoen Kapel op ’t Rijsselt

Kapel op ’t Rijsselt biedt voor komend seizoen een gevarieerd programma op hoog niveau. Grote namen als bariton Ernst Daniël Smit, Nederlands meest gelouterde pianist Daniël Wayenberg en violist Shunske Sato komen naar de Kapel aan de Mettrayweg in Eefde.

      Kapel1024px

       Boven: Kapel op 't Rijsselt aan de Mettrayweg.
       Onder: Ernst Daniël Smid en the Four Baritons,
       Men's Voices 
en Daniël Wayenberg met Martin Oei.

      ErnstDS Baritons_Karin_van_der_Meul

      MENSVOICES

      Daniel-wayenberg-en-martin-oei

De vakanties zijn voorbij, het nieuwe cultuur- en concertseizoen staat weer op het punt van beginnen. Zo ook bij de sfeervolle Kapel op ’t Rijsselt. Hier bieden Peter Buikstra en zijn team al jaren belangeloos een zelfstandig podium voor muziek en theater. De programmering is overwegend klassiek, maar ook andere stijlen als jazz- en wereldmuziek komen aan bod. De kapel staat op het terrein van de jeugdzorgorganisatie Intermetzo (voorheen LSG-Rentray).

Programma
Het seizoen van 't Rijsselt wordt zondag 15 oktober a.s. geopend met Ernst Daniël Smid en the Four Baritones met het programma Circles. De kleurrijke zanger brengt recente muziek uit de kleinkunst en het theater en mooie melodieën uit musical, opera en operette. Hij wordt daarbij begeleid door de serene klanken van vier bariton-saxofoons.
In december brengt het Belgisch Nederlands gezelschap Men's Voices de roaring twenties en de periode tussen de beide wereldoorlogen muzikaal weer tot leven met het programma Happy Days.
Het ensemble Torno Tango en de klezmergroep Di Mechaje verzorgen een nieuwjaarsconcert met muziek uit het Zuid-Amerikaanse Buenos Aires en het iets minder ver weg gelegen Lochem.
Mezzosopraan Karin Strobos, pianist Thomas Beijer en acteur/verteller Sieger Sloot brengen de Nederlandse première van de beroemde liederencyclus van Johannes Brahms ‘Die schöne Magelone’.
Pianist Daniël Wayenberg komt voor enkele concerten in o.a. het Concertgebouw en in de Kapel over uit zijn woonplaats Parijs. Met zijn 60 jaar jongere compaan Martin Oei brengt hij werk van Fréderic Chopin en Franz Liszt.
Verder komt blokfluitgroep Brisk naar de Kapel en ter afsluiting van het seizoen is er een concert van het Archduke Ensemble bestaande uit pianiste Shuann Chai, violist Shunske Sato en hoornist Teunis van der Zwart.

Agenda van Gorssel.nl
De concerten zijn steeds op zondagochtend vanaf 11.30 uur en worden vermeld in de agenda van Gorssel.nl.
Van een aantal concerten wordt verwacht dat ze snel uitverkocht zullen raken. Er kan daarom vanaf nu via de website van de Kapel voor alle concerten worden gereserveerd.
  

  
Gorssel, 20 september 2017

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends