Laatste nieuws

Oud-Gorsselnaar Bas ten Have start luxe cateringbedrijf

Oud-Gorsselnaar Bas ten Have en zijn vriendin Marlot van der Wijk zijn onder de naam ‘De Op­scheppers’ hun eerste eigen bedrijf begonnen. Ze bieden ‘vol creativiteit en lef’, private dining en luxe catering bij mensen thuis of op externe locaties. Naast meer­gangen diners bieden ze buffetten, gerechten, hapjes en wijn­arrangementen aan. Het stel had al langer de wens voor zichzelf te beginnen. Nu hebben ze deze stap dan echt gezet. Hun bedrijf De Op­schepper, gevestigd in Deventer, richt zich op luxe catering en private dining door heel Neder­land. Ze dromen ervan hun huidige banen af te bouwen om zich vol­ledig op hun bedrijf te richten. 

De Opscheppers in de praktijk
“Wij kunnen bij mensen thuis komen voor private dining. Hiervoor maken we op maat gemaakte menu's met voornamelijk verse en seizoens­gebonden producten. Buffetten kunnen ook bij mensen thuis worden geleverd of we kunnen dit verzorgen op externe locaties en ook voor bedrijfs­feesten,” zegt Bas ten Have. Hij benadrukt dat er in overleg heel veel mogelijk is. Voor een zes­gangen menu op locatie draaien Bas en Marlot hun hand niet om. Met vistraiteur Rog in Deventer hebben zij de afspraak gemaakt dat ze daar zo­nodig een gedeelte van de keuken kunnen huren. Als dit niet nodig is werken ze vanuit huis.

Idee ontstaan in coronatijd
Bas en Marlot kleinBas ten Have en Marlot van der Wijk van 'De Opscheppers'Tijdens de lockdown­periode woonden Bas en Marlot in een appartementen­complex in Amsterdam. Ze gingen toen wekelijks koken voor de buren in het gebouw. Dit werd een groot succes. De ene week waren er dertig bestellingen, een andere week wel 65. Overdag stonden Bas en Marlot samen in de keuken om alles voor te bereiden. 's Avonds maakte Bas de gerechten af en bracht Marlot deze rond bij hun buren. Ze kregen veel leuke reacties en hieruit kwamen nieuwe verzoeken naar voren. Zo werden bijvoorbeeld een Valentijns­ontbijt en een paas­brunch op bestelling gemaakt. En kwamen van kennissen van buren aanvragen om ook bij hen thuis te koken. Zo ont­stonden de meer­gangen menu’s, gekookt bij mensen thuis.

Terug naar de roots
Hoewel Bas en Marlot met veel plezier in Amsterdam woonden en werkten bleef hun geboorte­streek trekken. Bas is geboren en getogen in Gorssel, voetbalde vele jaren bij VV Gorssel, zijn ouders (Ben en Thea ten Have) en vele vrienden en kennissen wonen er. Marlot komt uit Bathmen en voelt zich ook zeer verbonden met deze regio. Het stel koos ervoor om in het nabije Deventer te gaan wonen. Ze vonden ook dat het tijd werd om te doen wat ze echt leuk vinden en dat is koken en op­scheppen voor gasten.

Horeca-achtergrond
Bas ten Have leerde na zijn koks- en ondernemers­opleiding in Zwolle het koks­vak in meerdere restaurants. Zo werkte hij in Amsterdam bij de restaurants Baut en Abbey. Momenteel is hij chef-kok bij The Lemon Tree in Deventer. Marlot van der Wijk studeerde hotel- en event­management en werkte bij Park Zuid en Strand Zuid in Amsterdam. “Eigenlijk werk ik al sinds mijn 15e in de horeca via allerlei baantjes naast de op­leidingen”.

Rolverdeling
Bas gaat zich vooral richten op het koken en voorbereiden van de gerechten en buffetten. Marlot helpt bij de laatste voorbereidingen in de keuken en het opzetten van buffetten. Als er bij de private dining gekozen wordt voor iemand die de gasten de hele avond bij­schenkt en bedient neemt Marlot die rol ook op zich. En daarnaast zal ze zich bezig houden met de administratieve zaken, zodat Bas dat­gene doet wat hij het liefst doet en waar hij goed in is: lekker koken. 

De Opscheppers
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website


Gorssel, 14 mei 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends