Laatste nieuws

Oude straatlantaarn voor Openluchttheater Gorssel

Het theater heeft over gebrek aan hulp niet te klagen. Vrijwilligers onderhouden het fraaie parkje en het theater en regelen alles rondom de voorstellingen. Artiesten treden gratis op en veel particulieren en bedrijven geven een financiële bijdrage. Er was in Gorssel dan ook een breed draagvlak voor de renovatie van het theater, inmiddels al weer een jaar geleden, en de gratis voorstellingen worden goed bezocht. Daardoor is het openbaar toegankelijke parkje een echte ontmoetingsplek, maar natuurlijk vooral tijdens de voorstellingen.

Geslaagd eerste jaar
OLT KidsgearDe Oegandese dansgroep Kidsgear in het Openlucht-theater op 9 juni 2013. Foto: Janny SchiphorstDe organisatie van het theater kijkt terug op een geslaagd eerste jaar. Tijdens de feestelijke opening op 17 mei hebben bijna alle Gorsselse koren, artiesten en muziekverenigingen opgetreden. Daarna heeft Gorssel genoten van spectaculaire dans van Kidsgear uit Oeganda, van een betoverend optreden van Muziekvereniging Kunstmin, van een zwoele zomeravond met Garage 59. Voor de mooie liedjes van Daan Kien en Henk Veenendaal moest helaas vanwege het weer worden uitgeweken naar ’t Trefpunt, maar natuurlijk fijn dat die uitwijkmogelijkheid er is. En tot slot bracht de Wintervoorstelling het theater in een sfeervolle kerststemming.

Theaterprogramma
Voor komend seizoen biedt het theater weer een mooi programma, een mix van lokaal en regionaal bekende groepen en artiesten, van pop tot klassiek, en natuurlijk is ook aan de kinderen gedacht. Het seizoen gaat van start op zondagmiddag 6 april met de Dames van Adel, prachtige driestemmige zang begeleid door gitaar, bas en percussie. Bekijk het volledige programma (pdf)

Vrijwilligers gevraagd op 22 maart
OLTlantaarnWP 001002-001Voorzitter van het Openluchttheater Bob Kempink schildert de lantaarn. Het theater roept vrijwilligers op om op 22 maart te helpen met klussen.De gemeente Lochem heeft een fraaie straatlantaarn ter beschikking gesteld die een mooi plekje zal krijgen in het theater. De lantaarn is inmiddels opgeknapt en als de voorbereidingen volgens plan verlopen zal deze tijdens de landelijke vrijwilligersdag op zaterdag 22 maart worden geplaatst. Voor de elektra moeten grondkabels gelegd worden van de bestaande elektrakast naar de lantaarn. Ook wordt er elektra gebracht naar het podium, zodat voortaan niet meer met haspels hoeft te worden gewerkt. Vrijwilligers plaatsen de lantaarn en graven de sleuf voor de kabels. Installatiebedrijf Anton Bruggeman zal als sponsoring voor alle aansluitingen zorgen.

Komt u helpen?
Het is de bedoeling er een gezellige dag van te maken, met koffie en lunch.
Zaterdag 22 maart van 10.00 tot 16.00 uur. Maar een dagdeel kan natuurlijk ook.
Voor alle materialen wordt gezorgd. 

Graag vooraf even aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Tel 0575-491385

 

www.OpenluchttheaterGorssel.nl


Gorssel, 11 maart 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends