Laatste nieuws

Paasvuur afgelast

De tien paasvuren in de gemeente Lochem gaan niet door. De gemeente heeft dit vanwege de droogte besloten. Dus ook het paasvuur en de fakkeloptocht in Gorssel gaan niet door.

PaasbaokeGR30 3 2019Het vele werk tijdens de inzameldagen van snoei­hout is helaas voor niets geweest. Het feest van het paas­vuur is afgelast.Het is droog in de natuur en dat zorgt voor een verhoogd risico op natuurbrand. Burge­meester Sebastiaan van ’t Erve: “We hebben een zorg­vuldige afweging gemaakt. Ik vind het erg jammer dat ik dit besluit heb moeten nemen. Brandveiligheid voor natuur, omwonenden en bezoekers staan voorop”.

De gemeente heeft overwogen om een alter­natieve datum voor de paasvuren mogelijk te maken. Gezien de 14-daagse weers­verwachtingen en het feit dat het de komende dagen steeds droger wordt, is een alternatieve datum volgens de gemeente geen optie. Dat betekent dat de bergen snoeihout opgeruimd moeten worden.

Het betreft de paasvuren in Barchem, Epse, Eefde, Exel, Gorssel, Harfsen, Laren (2x), Nettelhorst en Zwiep.

De organisatoren van de paasvuren zijn kort vooraf telefonisch op de hoogte gesteld. De organisatie van het paasvuur is natuurlijk erg teleurgesteld dat het jaarlijkse grote feest niet kan doorgaan, maar begrijpelijk is het wel.
  

Gorssel, 16 april 2019  

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends