Laatste nieuws

Paasvuur en inzamelen snoeihout Gorssel

Op eerste paasdag, zondag 17 april, is er weer het traditionele paasvuur met fakkeloptocht in Gorssel. Daarvoor kunnen inwoners van Gorssel hun snoeihout brengen op zaterdagen 26 maart en (onder voorbehoud) 9 april van 9 tot 15 uur.

Paasbult2014 kleinSnoeihout brengen voor de paasboake aan de Dommerholtsweg in GorsselDe Paasboake komt net als voor­gaande jaren te liggen aan de Dommerholts­weg, net buiten de bebouwde kom. Op de twee inzamel­dagen kunt u daar uw snoei­hout brengen. Op andere dagen en tijden is het terrein afgesloten en kan geen hout worden gebracht.

De Paasboake mag alleen uit snoeihout bestaan. Dus geen dikke stammen en stronken, want die branden niet goed op. Ook geen planken of geverfd hout. Er mogen geen spijkers, ijzerdraad of andere metaal­delen aan het hout zitten, want die kunnen flinke schade aan landbouw­­machines veroorzaken.

Er geldt een vergoeding van € 5,- voor een volle aanhanger, of € 10,- voor een grote aanhanger of boerenkar. Kleinere hoeveelheden ter beoordeling van de organisatie. Alles wordt door vrijwilligers gedaan. De opbrengst wordt gebruikt voor muziek tijdens het paasvuur, verzekering en allerlei kleine kosten.

Paasvuur2018 104 kleinDe organisatie bedankt de vrijwilligers en sponsors zonder wie het paasvuur niet mogelijk zou zijn: Loonbedrijf Boschloo, Eetcafé de Hoek, Villa Verde Tuinen, Notaris Smook en Thoma Assurantie- en Pensioenadviseurs. En natuurlijk alle omwonenden.

Nagekomen bericht (24/3):
De inzameldag van 9 april is nog onder voorbehoud. Als er grote kans is dat het paasvuur vanwege droogte niet kan doorgaan, zal de organisatie deze inzameldag uit- of afstellen. Check kort van te voren nog even de agenda over de actuele situatie.

 
Gorssel, 23 maart 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends