Laatste nieuws

Paasvuur Gorssel weer aan de Dommerholtsweg

Zaterdag 29 maart en zaterdag 12 april kunnen inwoners van Gorssel snoeihout brengen naar het terrein van het paasvuur aan de Dommerholtsweg. Het paasvuur is op eerste Paasdag 20 april en wordt voorafgegaan door een fakkeloptocht voor de kinderen.

Brengen snoeihout
Paasvuur13Femke 39Gorsselnaren kunnen snoeihout brengen op de twee inzameldagen van 9 tot 15 uur. Op andere dagen en tijden is het terrein afgesloten. Vanwege geldende regels en om het ook leuk te houden voor de buurt en boeren die hun land ter beschikking stellen zal de organisatie streng toezien op de handhaving van een aantal regels. Uitsluitend snoeihout van max 15 cm doorsnede wordt geaccepteerd, dus geen ander tuinafval, planken, geverfd hout, boomstronken, etc.. Het materiaal moet vrij zijn van spijkers en andere metaaldelen. De boeren ondervinden hier hinder en schade van tijdens de oogst later in het jaar. 
Scouts van de IJsselgroep helpen u weer met lossen van het snoeihout.
Er wordt een vergoeding gevraagd van € 5,- voor een aanhangwagen snoeihout en € 10,- voor een grotere aanhanger, tandemasser, boerenwagen, e.d. Voor kleinere hoeveelheden geldt een kleinere vergoeding ter beoordeling van de organisatie. Deze opbrengst wordt gebruikt voor een bijdrage aan de scoutingvereniging, voor organisatiekosten en als reserve voor als het paasvuur op last van de gemeente of brandweer niet ontstoken mag worden. Het snoeihout moet dan namelijk worden versnipperd en afgevoerd.

Paasvuur en fakkeloptocht
Paasvuur13Femke 12Op eerste Paasdag organiseert Speeltuin­vereniging De Bolderhoek een fakkeloptocht vanaf het grasveldje aan de Kozakkenweg en de kinderen zullen om 20.30 uur het paasvuur met hun fakkels aansteken. Natuurlijk is Eetcafé de Hoek weer aanwezig met een tent en versnaperingen en dit jaar is er ook livemuziek.

Medewerking
De organisatie bedankt haar sponsors en personen en organisaties die hun medewerking aan het paasvuur verlenen: Loonbedrijf Boschloo, Scouting De IJsselgroep, Eetcafé de Hoek, Villa Verde Tuinonderhoud, Notariskantoor Smook, Thoma Assurantie- en Pensioenadviseurs, Rabobank Graafschap-Noord, Kantoorboekhandel Bechtle, Speeltuinvereniging De Bolderhoek, Vereniging Dorpsraad Gorssel en de agrarisch ondernemers Klein Nulent en Oostenenk.

  • Inlichtingen: René de Bruin,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  tel 0575-491066
  • Bekijk de foto's van de fakkeloptocht en het paasvuur 2013 op Gorssel.nl

 
Gorssel, 19 maart 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends