Laatste nieuws

Paddestoelen met een vlekje

De Dorpsraad Gorssel heeft er in 2017 en 2018 bij de gemeente op aangedrongen enkele onlees­bare en verminkte ANWB-paddestoelen te vervangen. Beheer en onderhoud van de padde­stoelen is in handen van de Nationale Beweg­wijzerings Dienst (NBD). De kosten van het onder­houd komen voor rekening van de gemeente.
Onlangs zijn eindelijk nieuwe ‘paddestoelen’ geplaatst, op de hoek van de Veld­hofstraat/Kamperweg en op de hoek van de Flierderweg/Lindeboom­weg (nabij De Boskoele). Helaas heeft die laatste ‘een vlekje’.

Geen zelfwerkzaamheid
Aanvankelijk had de Dorpsraad bedacht samen met enkele creatieve inwoners te zorgen dat de padde­Paddestoel 1 kleinHier ging het goed ...stoelen in en om Gorssel weer toonbaar en leesbaar zouden worden gemaakt. De gemeente vond dat weliswaar een sympa­thiek idee, maar gaf aan toch liever zelf de regie te houden bij de opknap­beurt en vervanging. In dit artikel beschrijft Gorssel.nl de achtergrond van deze paddestoelen en van alle inspanningen van de Dorps­raad.
Gelukkig kunnen de fietsende en wandelende toeristen nu weer zien waar ze heen moeten. Maar ja, dan moeten de pijlen wel de goede kant op wijzen …

Vlekje
Paddestoel 2 kleinMaar hier ging het fout ...Bij paddestoel 23073, nabij het zwembad, op de hoek van de Lindeboomweg en de Flierder­weg, is het mis­gegaan. De richtingen Joppe en Zutphen zijn door elkaar gehaald. De pijlen staan daar dus precies verkeerd om. Hoe dat kon gebeuren is de redactie van Gorssel.nl niet bekend. Misschien is de reden dat de betonnen padde­stoel tot voor kort helemaal geen bedekking meer had en er dus een voor­beeld ontbrak?

Tape
Intussen heeft iemand provisorisch met tape juiste pijlen aangebracht. Hulde aan degene die dat ge­daan heeft! Toch zal er bij voorbij­gangers die niet uit onze streek komen verwarring blijven zolang deze padde­stoel niet hersteld is: het kan voor de argeloze passant immers ook een grap­jas zijn die de tape heeft aan­gebracht.
Het ‘vlekje’ is bij de gemeente gemeld. Nu maar weer af­wachten wanneer het vlekje her­steld wordt.


Redactie Gorssel.nl
13 juli 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends