Laatste nieuws

Pasmanmanege, niet zomaar een manege

Pasmanmanege
PasmanmanegeKL6aDe beheerder van de Pasmanmanege, Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer Gorssel e.o., heeft inmiddels ongeveer 200 leden waarvan 120 minder validen. Deze ruiters rijden op elf paarden van de manege en krijgen les van vier door de FPG (Federatie Paardrijden Gehandicapten) opgeleide instructrices. De manege heeft vier betaalde krachten en draait verder op circa veertig enthousiaste, onmisbare vrijwilligers. Kortom een heel bedrijf, waar een voorzitter aardig wat werk aan heeft. Die vele vrijwilligers goed aansturen bijvoorbeeld, zorgen dat alles goed verloopt, financieel beheer, maar ook het aanboren van nieuwe subsidiegelden. 

Een enthousiast team
PasmanmanegeKL 7Het bestuur, de medewerkers, instructrices en de vele vrijwilligers dragen de manege en de ruiters een warm hart toe. Zij vinden paardrijden uitermate geschikt voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De ruiters voelen zich prettig en veilig. Rijden op een paard of pony heeft een gunstige invloed op de ontwikkeling van met name jongeren. Maar ook voor valide ruiters geldt dat paardrijden een gunstige invloed op evenwicht en reactievermogen heeft en veel ontspanning biedt. 
Een groot deel van de vrijwilligers rijdt zelf ook in de Pasmanmanege. Zij zijn zo enthousiast dat zij graag vrijwilligerswerk willen doen. Het is een hechte groep die al lang aan de manege is verbonden. Een vaste groep komt iedere maandagochtend de stallen uitmesten. Ook wordt vrijwilligerswerk gedaan als MAS-stage. De werkzaamheden zijn divers, bijvoorbeeld bestuurlijke taken, stallen uitmesten, minder validen begeleiden tijdens de lessen, organiseren van kampen, onderhoudswerkzaamheden, maar ook de inzameling van kleding. Dat gebeurt onder supervisie van de VPGO (Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost) en de opbrengst komt geheel ten goede  aan de manege. Mocht u nog oude kleding hebben, dan kunt u deze altijd naar de manege brengen of bij de toekomstige voorzitter Ingrid van Dijk, Hoofdstraat 18 te Gorssel, tel 0622690062.

U stemt toch ook?
PasmanmanegeKL 4Al enige tijd is de binnenbak niet meer goed. De bodem is te hard en er zitten hobbels in. Dit levert onveilige situaties op. Paarden verstappen zich of vallen zelfs en dat leidt tot blessures en onveilige situaties voor zowel paard als ruiter. Om de bodem te vervangen is veel geld nodig. De stichting en de NSGK hebben al een bijdrage toegezegd, maar dat is nog niet genoeg. Het is de Pasmanmanege gelukt om één van de acht (uit 200 aanvragen) genomineerden te worden voor een forse donatie van de aan Univé gelieerde Stichting Voor Elkaar. Als zij bij de eerste vijf prijswinnaars behoren kan de Pasmanmanege een bedrag winnen tussen € 10.000 en € 25.000. En dan is een nieuwe bodem echt binnen bereik. U kunt de Pasmanmanege hierbij helpen door uw stem uit te brengen op de Stichting Paardrijden Gehandicapten.

U kunt stemmen op:  www.stichtingvoorelkaar.nl

Gorssel.nl heeft reeds gestemd!

www.pasmanmanege.nl


Gorssel.nl
2 december 2013

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends