Laatste nieuws

Pendeldienst LochemEnergie stopt

Meer dan twee jaar lang hebben vrijwilligers uit Gorssel een pendeldienst vanuit de westelijke kernen met het gemeentehuis in Lochem verzorgd. LochemEnergie had daar een elektrische auto voor beschikbaar gesteld. De dienst was bedoeld voor mensen zonder eigen vervoer en was door LochemEnergie als service gestart omdat er geen openbaar vervoer is tussen de kernen en het gemeentehuis in Lochem. De eerste rit werd gemaakt op 10 juli 2014 vanuit Eefde, waarbij burgemeester Sebastiaan van ’t Erve als chauffeur fungeerde.

Waardering
LE2
Inwoners van de westelijke kernen konden gratis en op een milieuvriendelijke manier naar het zorg- of burgerloket om bouwtekeningen en vergunningsaanvragen in te zien en hun identiteitsdocumenten op te halen. Dat gebeurde vaak op donderdagen. De Gorsselse chauffeurs Piet Looise en Anna Boer (en vorig jaar Hans van Goor) hebben de ritjes steeds met veel plezier gemaakt en ondervonden daarbij veel waardering van de gebruikers.

Geen pendeldienst meer
De pendeldienst wordt per 1 januari 2017 gestaakt. LochemEnergie heeft niet langer de beschikking over de gebruikte elektrische auto. De gemeente Lochem is, voor zover bekend, niet van plan de geboden service over te nemen.
Per openbaar vervoer duurt een reis naar het gemeentehuis in Lochem zo’n anderhalf uur.
Wie een Wmo-indicatie heeft en naar het gemeentehuis in Lochem wil, is vanaf 1 januari 2017 aangewezen op aanvullend vervoer via PlusOv. Reizigers zonder Wmo-indicatie kunnen onder bepaalde voorwaarden ook van PlusOv gebruik maken.


Redactie Gorssel.nl
27 december 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends