Laatste nieuws

Petitie behoud Vullerschool aangeboden

Maar liefst 408 mensen ondertekenden de door Gorsselnaar Henk Veenendaal opgestelde petitie tot behoud van de Vullerschool in het huidige gebouw. Op vrijdag 26 november bood Henk Veenendaal de petitie met handtekeningen aan aan het college van Burgemeester en Wethouders van Lochem. Wethouder Robert Bosch nam deze petitie op de Vullerschool in ontvangst.

PetitieVullerschool kleinHenk Veenendaal (rechts) biedt de petitie aan aan wethouder Robert BoschAls toelichting onderstreepte Henk Veenendaal de plek van het karakteristieke pand binnen de dorps­kern van Gorssel. Juist dit soort gebouwen maakt dat Gorssel zo'n mooie kern heeft.
Ook haalde hij de verkeers­veiligheid er bij en beschouwt hij de beoogde plek bij het Trefpunt als een misser. “Veiligheid voor de school­kinderen is op de huidige locatie veel beter te realiseren dan rondom het Trefpunt, waar zich nu al vaak onoverzichtelijke verkeers­situaties voordoen”.

Wethouder Robert Bosch benadrukt dat verkeers­veiligheid zeker een belangrijk aandachts­punt is. Hij merkte ook op dat clustering van voorzieningen aanzienlijk rendabeler is. Daarbij is de locatie van de Vullerschool nog steeds een mogelijkheid om de verschillende voorzieningen bij elkaar te brengen.

Vullerschool kleinDe Vullerschool is onderdeel van een brede discussie over nieuw­bouw en samen­voeging van diverse Gorsselse accommodaties voor sport, cultuur en scholing. De meest vergaande variant is de multi­functionele accommodatie (MFA), maar daar heeft de gemeente­raad een jaar geleden een streep doorgehaald. Andere varianten zijn nieuw­bouw en samen­voeging van Vullerschool en Trefpunt op een van die twee locaties en woning­bouw op de vrijkomende locatie.


Redactie Gorssel.nl
26 november 2021

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends