Laatste nieuws

Plaatsing nieuwe brug over Twentekanaal

Planning
Op donderdag 9 augustus start de verplaatsing van de brug. De brug wordt eerst van de haven naar het Twentekanaal gereden en op een drijvend platform in het water geplaatst. Zaterdag start in alle vroegte het varen op het Twentekanaal. Zo’n 100 meter voor de plaats van bestemming wordt de brug aan de wal bevestigd met kabels en een kwartslag gedraaid. Vervolgens wordt de brug langzaam met stalen kabels aan lieren naar de exacte locatie getrokken en zakt de brug op zijn steunpunten. Dit alles duurt de gehele dag. Daarna zal de hele nacht nog worden doorgewerkt om onder andere al het ondersteuningsmateriaal dat in de brug staat te verwijderen.

Komen kijken?
U bent uiteraard van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Interessant is het plaatsen van de brug op het ponton in de industriehaven en natuurlijk het invaren en laten zakken bij het Twentekanaal. De aannemer zal aangeven waar u kunt staan of zitten op de dijk langs het kanaal. Dit zal altijd op veilige afstand van de werkzaamheden zijn.

Meer informatie
Aannemer Reef Infra is hoofdaannemer van dit project en verantwoordelijk voor de uitvoering. Voor meer informatie over het project kunt u terecht bij de provincie Gelderland.
In de week voor 11 augustus vindt u gedetailleerde informatie op de website www.gelderland.nl/N348

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends