Laatste nieuws

Plein9: Van de buurt, voor de buurt

De straten rond het Acaciaplein in Gorssel hebben zich verenigd in buurtvereniging ‘Plein 9’. De naam is afgeleid van het aantal straten dat de buurt omvat: Eikensingel, Elfuursweg, Esdoornlaan, Goudenregenstraat, Meidoornstraat, Molenweg, Prunusweg, Rietdekkerweg, plus natuurlijk het centraal gelegen Acaciaplein. Vorig jaar is het werkgebied uitgebreid en zijn de Dommerholtsweg, Thuyalaan, Douglaslaan, Ketenbosweg, Cederlaan, Sparrenlaan en Larixweg erbij gekomen.

Plein9SpeelplekGRPlein9 is een actieve vereniging. Zo worden jaarlijks diverse evenementen georganiseerd. Het bekendste zijn natuurlijk de Plantjesmarkt in het voorjaar en het grote feest Pleintje Open gedurende een heel weekend eind mei. Voor de leden zijn er nog diverse andere activiteiten.
De vereniging beheert de open ruimte van het Acaciaplein. Daar zijn een voetbalveldje, een speelbos en crossbaan. Er is een gezellige ontmoetingsplek ingericht met banken en tafels, plantenbakken en twee jeu de boulesbanen.

Website wordt Weblog
Plein9PlantjesmarktOnlangs is de website ingeruild voor een blog. Een blog is gemakkelijker up-to-date te houden met minder onderhoud en zo kan het bestuur de leden beter op de hoogte houden van het wel en wee van de buurtvereniging en van actuele informatie over de buurt.

Penningmeester gevraagd
Het bestuur van Plein9 is op zoek naar een nieuw bestuurslid/penningmeester. Lijkt u dat wel wat? Neem dan contact op met een van de bestuursleden die u via onderstaande link kunt vinden.
Op 11 maart a.s. houdt de vereniging haar jaarlijkse ledenvergadering in ’t Trefpunt en het zou natuurlijk prettig zijn als de nieuwe penningmeester dan benoemd kan worden.


Gorssel.nl
28 januari 2016 (contactgegevens aangepast 19 okt. 2017)

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends