Laatste nieuws

Podiumplaats voor iessel diesel op Tractor Pulling Lochem

Vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus 2023 vond in Barchem de 38e editie van Tractor Pulling Lochem plaats. Voor de blauwe Ford van Team iessel diesel uit Gorssel een thuis­wedstrijd. Met elf tractoren aan de start in de ‘Limited super­stock-klasse’ was er een sterk competitie­veld. 
Iessel diesel behaalde een derde plaats en staat bovenaan in het Nederlands kampioen­schap. 

Gesleuteld
Iesseldiesel2023 kleinIessel diesel in actie (foto: RTV Ideaal Johan Braakman)Er was van te voren veel gesleuteld aan de Ford (een Ford 9600 met een 7,5 liter motor). Er werd onder meer een andere methanol­pomp gemonteerd en de Ford kon eind juli meedoen aan een ‘demo run’ in Hars­kamp. Alles met het doel ‘iessel diesel’ tijdens Tractor Pulling Lochem goed aan de start te laten verschijnen.

Derde plaats 
Iesseldiesel2023 1 kleinErik Meijer van Iessel diesel bedankt het publiek (Foto: RTV Ideaal Johan Braakman)De klasse werd ver­reden met een zogenaamde floating finish, wat inhoudt dat er geen finale is. De iessel diesel ging als een na laatste van start in een mooie balans­run, ‘met de voorwieltjes van de grond’. En dat was goed voor een derde plaats.

Spannend
Die mooie uit­slag werd gevierd bij de bus onder de luifel. Met tent, hapje en drankje van sponsor Eet­café de Hoek uit Gorssel. Team iessel diesel: “We bedanken behalve De Hoek ook onze andere sponsoren. Tractor Pulling Lochem is altijd weer bijzonder!”
Er zijn in augustus nog twee wed­strijden te gaan in Mont­foort en Alphen, dus het wordt nog spannend.

Team Iessel Diesel
Ravensweerdsweg 7 
7213 DW Gorssel
Facebookpagina Team iessel diesel


Gorssel, 7 augustus 2023

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends