Laatste nieuws

Portret van een prikker: Demi Storm

Hoe bijzonder, elke vierde zaterdag van de maand zie je in de Gorsselse bermen en op de trottoirs mensen werken om ons dorp schoon te houden van zwerfvuil. En als je bedenkt dat het om vrijwilligers gaat word je blij van binnen. En voel je meer aversie tegen de mensen die alles van zich afgooien. Zo’n asociaal idee, niet te rijmen.
Onder de naam Vaste Prik is er een hechte groep mensen ontstaan, waar iedereen zich bij kan aansluiten. Fransje Bongenaar, één der initiatiefnemers, vroeg aan Henk Veenendaal om vrijwilligers van Vaste Prik in het zonnetje te zetten en ze stuk voor stuk voor te stellen aan de Gorsselse bevolking.

Demi325x325Demi StormHet spits wordt afgebeten door Demi Storm. Demi is een geboren en getogen Gorsselse die met heel veel genoegen in ons mooie dorp woont en ook haar lagere school­jaren hier afrondde. “Wat is Gorssel een heerlijke plek, ik fiets graag met mijn mountain­bike en houd ook van wandelen”.
Ze vertelt: “De lagere school doorliep ik op de Vullerschool in Gorssel, daarna volgde ik het Baudartius College in Zutphen, ik rondde hier mijn studie af met een gymnasium alpha diploma op zak”. Ze gaat dan oude geschiedenis studeren. Demi: “Nijmegen werd mijn volgende halte, op de universiteit Nijmegen haalde ik mijn bachelor”. En nu is ze aan het afronden, in Nijmegen maar ook in Leiden haalt ze haar master.
Ze vervolgt: “Tweeledig omdat de opleiding in Leiden meer gericht is op de weg die ik in de toekomst wil volgen”.

Demi heeft afgelopen zomer in Italië doorgebracht en meegewerkt aan een archeologische opgraving aan de Via Appia. Dit vond plaats onder auspiciën van prof. dr. Stephan Mols en dr. Christel Veen en het Koninklijk Nederlands Instituut Rome.

In haar jeugd heeft ze veel mensen leren kennen. “Ik heb 12 jaar lang de weekkrantjes en folders langs verschillende Gorsselse deuren gebracht. Omdat Demi veel wandelt viel het haar op dat het zwerfvuil hand over hand toeneemt. Voor haar was dat het moment om actie te ondernemen. Demi heeft overigens veel plezier in Vaste Prik. “Liza, mijn zus van 21 jaar is ondertussen ook al toegetreden tot de prikkers”.
Haar meest bijzondere vondst weet ze niet direct te noemen. “Ik vond het wel heel bijzonder om onderweg een Dopper te vinden”. (Een Dopper is een herbruikbare fles om drinken mee te nemen bij het fietsen). “Of een hele onderdorpel van een auto, dat was nog een heel gesleep om dat ding mee te nemen”.
Fransje Bongenaar en Henk Veenendaal: "Wat prachtig dat mensen zich inspannen om onze omgeving te behouden. Dank je wel Demi".

Ook ‘vaste prikker' worden? Stuur een mailtje naar Fransje Bongenaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Gorssel, 3 oktober 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends