Laatste nieuws

Power Yoga en Bewegen voor ouderen bij Sportclub-Gorssel

Power Yoga: ontspanning door inspanning
Power Yoga is een oefenvorm om een sterk, gezond en fit lichaam te krijgen. Op het ritme van bewust ademen worden actieve houdingen aangenomen waarbij de fysieke grenzen van het lichaam opgezocht worden. De beoefenaar bepaalt zelf waar zijn of haar grens ligt. Je kunt dus kiezen voor een redelijk fysieke uitdaging, maar een tandje minder kan ook. In een les komen fysieke en mentale kracht, souplesse, conditie en balans allemaal aan bod. Tegelijkertijd wordt aandacht geschonken aan de innerlijke ontspanning. Tijdens de oefeningen wordt je geest ‘vanzelf’ kalmer, doordat je uit je hoofd gaat en meer in je lijf komt. Ellen sluit de les af met een meditatie (Savasana); deze is bedoeld voor een totale ontspanning. Power Yoga kan door iedereen beoefend worden, van welke leeftijd, welke souplesse en welk niveau dan ook.


Op vrijdag 26 april van 9.15 uur tot 10.30 uur is er in ’t Trefpunt een gratis en vrijblijvende introductieles. Wie weet, is er voldoende belangstelling, zodat er direct een nieuwe groep van start kan gaan.

Creatieve bewegingslessen voor ouderen
Op vrijdagochtend 26 april gaat in het Trefpunt in Gorssel een nieuwe groep 'bewegingslessen voor ouderen' van start.

Bewegen is goed en gezond voor lichaam en geest; ook als je ouder wordt. Hoe fitter je bent, hoe meer je kunt genieten van het leven. Op een leuke en ontspannen manier in beweging zijn met leeftijdsgenoten en werken aan soepele gewrichten, sterke spieren en levensvreugde. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan spierkracht, lichaamshouding en balans, maar ook aan uitbeelden en uitdrukking geven aan gedachten en gevoelens. Er zijn oefeningen alleen op een matje maar ook samen. Tijdens de les is er steeds prettige muziek op de achtergrond. De creatieve bewegingslessen zijn gericht op inspanning en ontspanning, plezier en gezelligheid. Na afloop van de les voelt u zich gezond, energiek, vrolijk en fit.

logogorssel

Op vrijdag 26 april van 10.30 uur tot 11.30 uur kunt u gratis en vrijblijvend te ervaren of deze vorm van bewegen iets voor u is. De lessen worden gegeven in de muziekzaal van ‘t Trefpunt.  

Informatie
Neem voor meer informatie over deelname, lesinhoud, kosten etcetera contact op met Ellen de Vries via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

www.sc-gorssel.nl

 

Gorssel, 18 april 2013

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends