Laatste nieuws

Praat met de raad

De gemeenteraad van Lochem nodigt inwoners en organisaties uit om mee te denken bij de bespreking van de Kader­nota 2021. De raad neemt ideeën van in­woners mee tijdens de bespreking van de nota. Inbreng van inwoners is welkom.

Bezuinigen
De gemeente moet bezuinigen en voor Gorssel en directe omgeving bevinden het gemeente­loket en het zwem­bad zich in de gevarenzone. Het gemeente­loket zou in ieder geval open blijven tot 2023, maar het college wil het nu met ingang van 2021 sluiten. Het college stelt verder voor de sub­sidie voor het zwembad te verlagen en wellicht op termijn stop te zetten. Hierbij komt natuurlijk ook de vraag op wat deze bezuini­gingen betekenen voor de toekomst van de Gorsselse accommo­daties.

Inbreng van inwoners
Kadernota2021 kleinPraat mee over de Kadernota 2021. Ook voor Gorssel dreigen bezuinigingenInwoners van de gemeente Lochem kunnen hun inbreng opsturen tot en met donder­dag 4 juni 2020, bij voorkeur per mail via 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of anders per brief naar: Gemeente Lochem, t.a.v. de griffie, Postbus 17, 7240 AA Lochem. Wie dat wil kan zijn reactie op maandag­avond 8 juni via computer of tablet toelichten aan de raad. 

Digitale informatieavond
Normaal gesproken organiseert de raad een informatiemarkt in het gemeente­huis in Lochem. Dat kan dit jaar niet vanwege het corona­virus. In plaats daarvan is er op maandag 8 juni 2020 vanaf 19.30 uur een digitale informati­emarkt. Wie via een video­verbinding zijn inbreng wil toe­lichten kan dat bij zijn e-mail of brief melden. De gemeente geeft dan uitleg hoe dit werkt. 
De vergadering van 8 juni is live te volgen op de website van de raad: www.lochem.nl/politiekeavond

Vervolgprocedure
De raad neemt de suggesties van inwoners en organisaties mee bij de behandeling van de Kader­nota 2021 op maandagavond 29 juni 2020. Op 6 juli 2020 stelt de raad de nota vast. Meer informatie over de kader­nota is te vinden op de website van de gemeente Lochem: www.lochem.nl.


Gorssel, 28 mei 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends