Laatste nieuws

Prachtig weer en goede organisatie plezieren bijna 1000 ATB-ers

Het prachtige herfstweer lokte afgelopen zondag maar liefst 970 mountainbikers en cyclocrossers naar de 29e door Wieler Tour Club Gorssel gehouden Heideveldtoertocht. De tocht is in de afgelopen jaren het best bezochte fietsevenement in de regio en dit jaar is geen uitzondering.

Complimenten
Heideveldtoertocht2015-001KLPrachtig herfstweer en inzet van de vele vrijwilligers van WTC Gorssel zorgden voor bijna 1000 enthousiaste deelnemers aan de HeideveldtoertochtNa afloop ontving de organisatie van vele deelnemers complimenten over de wijze waarop route was uitgezet en de inzet van de verkeersregelaars. Een grote blijk van waardering voor de jarenlange inzet van vrijwilligers en een bevestiging dat de titel “NTFU Klassieker” ook dit jaar weer verdiend is.

Het parcours van de Heideveldtoertocht loopt door de prachtige omgeving van Gorssel, Joppe, Almen en Harfsen. WTC Gorssel maakt daarbij goede afspraken met landeigenaren, zodat eenmaal per jaar over deze prachtige stukken natuur gereden kan worden. WTC Gorssel hoopt dat landeigenaren dit blijven toestaan in de toekomst. Belangrijk daarbij is dat alle mountainbikers buiten de georganiseerde toertochten om geen gebruik maken van deze paden.

Verkeersregelaars
Heideveldtoertocht2015 02Verkeersregelaars bij een onbewaakte spoorweg-overgang bij EefdeEen andere uitdaging voor de organisatie is het veilig organiseren van de toertocht. De bijna 1.000 deelnemers kruisen verkeerswegen en spoorwegen, waarbij beide niet geregeld zijn. Daarom zet de organisatie verkeersregelaars in. Voor het eerst dit jaar zijn er ook verkeersregelaars bij de onbewaakte spoorwegovergang ingezet. Met behulp van een lint en drie verkeersregelaars is de spoorwegovergang tijdelijk ‘bewaakt’ gemaakt. De organisatie heeft verder tijdens de toertocht diverse rijders met kleine of grotere materiaalpech geholpen of terug naar de start gebracht.

Volgende tocht op 7 februari 2016
WTC Gorssel kijkt tevreden terug op deze 29e editie van de Heideveldtoertocht en kijkt vol vertrouwen uit naar de komende toertochten.
De eerstvolgende tocht is de Midwinterveldtoertocht die op 7 februari 2016 wordt verreden.

Gorssel, 3 november 2015  

 

Film van de tocht gepubliceerd op Youtube door MTB Harderwijk Dewi van den Bergh:

Film van de tocht gepubliceerd op Youtube door Adelaar Nico: 

{source}
<iframe width="630" height="354" src="https://www.youtube.com/embed/6llC5S1FU6M?rel=0&amp;showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends