Laatste nieuws

Prachtige nieuwe kerkzaal in Gorssel

De kerkzaal van de protestantse kerk in Gorssel is gemoderniseerd en opnieuw ingericht. Na een lange periode van voorbereiding is de kerk weer in gebruik genomen. Op 27 november 2016 kon iedereen het resultaat bewonderen. En het ziet er prachtig uit!

Veel belangstelling
Verbouwing Kerk 044 325pxGrote opkomst voor de feestelijke ingebruik-
name van de verbouwde kerkzaal
Gastvrouw Karin Sieders heette de in groten getale gekomen bezoekers welkom, waarna Peter van der Steege de achter­grond van de aanpassing van de kerkzaal uit de doeken deed. Bijna letterlijk uit de doeken, want hij hield zijn verhaal tegen de achtergrond van een aantal heel hoog opgehangen witte doeken, die het liturgisch gedeelte afschermen van invallend licht.

Medegebruik
Aan de basis van de modernisering lagen de noodzakelijke aanpassing aan de veranderde ideeën omtrent kerkdiensten en zeker ook de wens om de kerk geschikt te maken voor medegebruik. Ook konden tegelijkertijd energiebesparende maat­regelen genomen worden.
Het voor de eredienst bestemde gedeelte van de kerk wordt visueel gescheiden van de overige ruimten en is geschikt voor 100 tot 150 bezoekers, in een halfronde opstelling. Aan de kant van de (met glazen deuren afgesloten) ingang van de kerk vormt een houten wand de afscheiding van de ruimte voor de eredienst. De wand is gemaakt van het hout van de zittingen van de oude kerkbanken en heeft een functie als ‘herinneringswand’. Voor het liturgische gedeelte ligt een verrijdbaar podium.

Dankwoorden
Kerkopening 271116-2KLDs. Daan Bargerbos zingt voorPeter van der Steege, die ook vertelde dat de kosten geheel binnen de begroting gebleven waren, bedankte de leden van de verbouwingscommissie: Rudi Thomas, Alex Goossen, Nico Meerburg, Ben Gerritsen en Hans Kuyvenhoven. Voorzitter Rudy Thomas ontving een kerkelijke erepenning als dank voor zijn werkzaamheden.
Ds. Daan Bargerbos bedankte de grote groep vrijwilligers, waarna hij samen met het Gorsselse koor Swing Coöperation en de aanwezigen een danklied ten gehore bracht. Dat deed hij met verve! Ook De Harmonie Gorssel-Eefde verleende medewerking aan het programma.

‘Dorp naar de kerk toe’
De protestantse gemeente van Gorssel/Epse hoopt dat na de herinrichting ‘het dorp naar de kerk toekomt’. Peter van der Steege: “Er is al veel interesse, dus daar hebben we alle vertrouwen in.”
De basis daarvoor is er zeker, want de zaal is een aangename, lichte ruimte geworden.
  


Redactie Gorssel.nl
27 november 2016


Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends