Laatste nieuws

Prachtige snelle zeepkisten suizen van de helling

De kinderen die meededen aan de zeepkistenrace op woensdagmiddag 11 juni jl. hadden er, al dan niet geholpen door ouders en vriendjes, veel werk van gemaakt. Er verschenen elf prachtige zeepkisten aan de start bij de Roskamweg. Bovenop de flinke hobbel aan de rand van het bosje was nog eens een forse stellage gebouwd en vandaar ging het in volle vaart naar beneden, op naar de waterbak, waar veel karren in vastliepen. Daarna waren de teamleden aan de beurt hun kar zo hard als ze konden over de wipwap en slalommend langs strobalen richting de finishbel te duwen.

Roze varkentje
Zeepkist2014 29Er verschenen prachtig gebouwde en uitgedoste zeepkisten aan de start. Veel oranje en veel WK-voetbal natuurlijk. Maar er was ook een prachtige haai, een lief roze varkentje, en een flower-powerkar.
Soms gingen de karren gevaarlijk hard over het hobbelige land. Misschien een beetje te hard af en toe? Bestuurster Jade ging over de kop, maar gelukkig kwam de coureur met de schrik vrij en het leverde haar en teamleden Meike en Risa de pechprijs op.

Oranje laat zich niet zeepkisten
Zeepkist2014 66Twee teams werden beloond voor hun prachtige zeepkisten. Team Max en zijn vrienden hadden hun kar helemaal in de sfeer van het WK-voetbal en achterop stond te lezen: “Ook tijdens het WK laat Oranje zich niet zeepkisten”. Gijs, Guus, Yanaika en Wessel hadden van papier-maché een prachtige varkenskop gemaakt en ook dat werd door de jury beloond met een prijs.

De snelste ...
Zeepkist2014Maar natuurlijk ging het ook om de snelheid. De teams mochten drie maal naar beneden suizen en de snelste gemiddelde tijd werd geklokt bij team Majorie, Silke en Bente. Tweede werden Daniël, Wouter en Gijs en de derde prijs was voor Kees, Duncan en Kevin met hun haai.

De zeepkistenrace was georganiseerd oor Move-on, onderdeel van de Stichting Welzijn Lochem.
De fraai uitgedoste dames Trixie en Daisy (Wilma Makkink en Irma Harmsen) en Sjoerd, sportcoach voor basisonderwijs van Move-on verzorgden het commentaar en zorgden ervoor dat alles goed verliep.


Gorssel.nl
11 juni 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends