Laatste nieuws

Praktijklessen AED/reanimeren beginnen weer

AEDGrooterkamp 2 klein

Wie wil leren reanimeren of weten hoe een Automatische Externe Defibrillator (AED) werkt, of zijn kennis en vaardigheden wil opfrissen, kan weer praktijklessen volgen in Gorssel en Eefde. De lessen worden georganiseerd door de Stichting AED Eefde-Gorssel.

AED’s
Er hangen in Gorssel in totaal negen AED’s die 24 uur per dag permanent bereikbaar zijn. In Eefde zijn zes AED’s 24 uur per dag bereikbaar. Daarnaast is er in beide kernen nog een aantal AED’s op binnenlocaties, die alleen tijdens opening van die locatie bereikbaar zijn. Een AED kan ingezet worden na een melding bij 112 of rechtstreeks door buurtgenoten. Bij een melding aan 112 worden onmiddellijk hulpverleners die zich hebben aangemeld opgeroepen om een AED te halen en om te beginnen met reanimeren. Het is dus belangrijk, dat er voldoende hulpverleners zijn. 
De Stichting AED Eefde-Gorssel begint na de zomer weer met praktijklessen in Gorssel en Eefde. De lessen worden verzorgd door Gijs ter Brake van MYN BHV uit Laren.

Praktijklessen
Wie in Gorssel een les voor beginners wil volgen kan kiezen uit drie data: 16 en 30 september en 11 november, telkens van 19.00 tot 22.00 uur, in de kerk in Gorssel. Op 28 oktober is er in dezelfde locatie een herhalingsles van 19.00 uur tot 21.30 uur.
In Eefde is er een beginnersles op 2 november in Het Hart, van 19.00 tot 22.00 uur. Eveneens in Het Hart zijn er herhalingslessen op 21 september, 14 oktober en 18 november, telkens van 19.00 uur tot 21.30 uur.
De kosten zijn door de kleinere toegestane groepsgrootte (max acht personen) en vernieuwde eisen hoger dan voorheen, maar door compensatie vanuit de Stichting zijn de kosten beperkt gehouden tot € 20 voor de beginnersles en € 15 voor de herhalingsles (dit geldt alleen voor inwoners van Gorssel en Eefde. Voor deelnemers van buiten Eefde en Gorssel liggen de kosten € 10 per les hoger).

Aanmelden
Aanmelden (er zijn per les maar acht plaatsen beschikbaar, dus vol=vol) kan via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de coördinatoren: Machteld Boschloo, tel. 06-12497062 of Carolien van Poecke, tel. 06-53766451. Graag naam, adres, geboortedatum en gewenste cursus/lesdatum vermelden. Nadere informatie volgt daarna.


Gorssel, 7 juli 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends