Laatste nieuws

Prikbord Gorssel.nl blijft groeien

Het Prikbord op Gorssel.nl is een van de best bezochte rubrieken op de website. Direct na de start van de website (alweer bijna vijf jaar geleden) werd er al flink gebruik van gemaakt, maar het aantal geplaatste prikkers stijgt nog steeds. Het Prikbord wordt gemiddeld 375 keer per dag bezocht en er worden dagelijks prikkers geplaatst.

Delen
Prikbord
Uit de grote diversiteit in aanbod en vraag blijkt wel dat er in Gorssel behoefte is, op welke manier dan ook, aan delen (‘delen is het nieuwe hebben, wordt – met een lelijke uitdrukking - wel gezegd).
Soms wil iemand iets weggeven wat hij zelf niet meer nodig heeft. Een ander vraagt hulp bij een klus. Er wordt ook regelmatig woonruimte aangeboden. Woonruimte gevraagd trouwens ook, want het lijkt wel of steeds meer mensen de charme van Gorssel ontdekt hebben. Misschien heeft dat iets met de komst van Museum MORE te maken? Hoe dan ook, het Prikbord is voor bezoekers van Gorssel.nl een leuke manier om met dorpsgenoten, maar ook met mensen daarbuiten, in contact te komen.

Leuke reacties
GorsselNL LOGO groot
Uiteraard lukt het niet altijd om een ‘match’ te vinden. Dan verdwijnt het prikkertje na twee maanden en kun je het later nog eens proberen.
Maar vaak is er wel een mooi resultaat. Als de prikkers succes hebben en dus van het Prikbord af kunnen, krijgt de redactie leuke reacties. Uit die reacties valt af te leiden dat er veel mensen zijn die het Prikbord bekijken, want er komt vaak heel snel contact tot stand tussen vrager en aanbieder en vice versa (“Binnen tien minuten al reactie gehad!”) en dat leidt dan ook tot een succesvolle koop, verkoop of gratis hulp (“Al gegadigden gevonden!”) of een tijdelijk onderkomen (“Dankzij het Prikbord hebben we een tijdelijke woning!”).

Bijhouden
Gorssel.nl vindt het belangrijk om het Prikbord goed bij te houden. Je wilt immers niet dat mensen teleurgesteld worden als een prikker niet meer ‘geldig’ is. De redactie haalt niet-afgemelde prikkers na twee maanden weg (of eerder, als het gebodene of gevraagde niet meer beschikbaar is of over de datum) en waakt over een zorgvuldig gebruik van het Prikbord.
Dat gaat niet automatisch, achter het Prikbord zit een redactielid van vlees en bloed en daarom is het ook fijn als er contact is met de gebruikers.

Van voor en door Gorssel
Niet alleen het Prikbord, maar heel Gorssel.nl heeft een bevlogen redactie. Die redactie vindt het leuk om zo compleet mogelijk te berichten over wat er in Gorssel gebeurt en van belang is. Facebook en Twitter worden daarvoor ook vaak ingezet. Dan is er een nog veel groter bereik.
Wat naar de plaatselijke papieren pers wordt gestuurd, kan dus ook naar Gorssel.nl. Berichten worden als nieuwsbericht geplaatst of in de rubriek Agenda opgenomen.
Zo ontstaat er een compleet overzicht van het dorp. Alles onder het motto: van, voor en door Gorssel!


Redactie Gorssel.nl
10 november 2016

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends