Laatste nieuws

Primeur voor Achter ’t Peerd: Wedstrijd met authentieke rijtuigen

     AchterPeerdKL 1

     AchterPeerdKL 3

     AchterPeerdKL 5

 

Zondag 29 juni 2014 vindt er een primeur plaats in Nederland, namelijk de eerste wedstrijd voor authentieke rijtuigen, een CTA-Plus geheten. Het wordt georganiseerd door Koetsiersvereniging Achter ’t Peerd uit Eefde in samenwerking met de NVTG. Een CTA-Plus is een klassementsrit voor authentieke aanspanningen en replica’s, bestaande uit jurering van de aanspanning, een wegparcours met onderweg behendigheids-proeven en een vaardigheid.

Deze vaak schitterende rijtuigen, enkelspan, tweespan, tandem en ook klavertje drie, met koetsier, grooms en pasagiers in passende kledij, vertrekken tegen 10.30 uur vanaf het clubterrein aan de Elzerdijk voor een wegparcours waar de 22 deelnemers de dorpen Joppe, Gorssel en Eefde aandoen.

Bij Huize ’t Joppe, de Roskamweide in Gorssel en bij het Hart in Eefde worden behendigheidsproeven afgelegd en bij het Bosrestaurant in Joppe is een stop. Hier kunt u de aanspanningen bewonderen en ook op het clubterrein aan de Elzerdijk in Eefde waar vanaf 12.30 uur een vaardigheid wordt gereden door de deelnemers.

Ook vooraf tijdens de jurering op het clubterrein (vanaf 10.45 uur) kunt u de aanspanningen aanschouwen. Dat wordt weer volop genieten van deze fraaie rijtuigen, die meer dan honderd jaar geleden het normale straatbeeld vormde en nu alleen nog maar bij bijzondere gelegenheden op straat verschijnen.

Meer informatie zoals de deelnemers en de route vindt u op www.achtertpeerd.com of www.facebook.com/achtertpeerd


Gorssel, 22 juni 2014

aa

bb

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends