Laatste nieuws

Prinsjesfestival: meelopen naar Den Haag

De derde dinsdag van september is het Prinsjesdag. Gekoppeld aan Prinsjesdag is er elk jaar een Prinsjesfestival in Den Haag. Dit jaar is de provincie Gelderland medeorganisator Het college van de gemeente Lochem nodigt inwoners uit om mee te doen met een van de activiteiten: een wandelestafette van Nijmegen naar Den Haag.  

Etappe 7
De gemeente Lochem is ingedeeld op woensdag 12 september om etappe 7, tussen  Schoonhoven en Prinsjesfestival kleinNieuwerkerk aan den IJssel te lopen. 
De start in Schoonhoven is ’s morgens om 07.00 uur. Houd rekening met 26 kilometer wandelen. Vervoer heen en terug naar de gemeente wordt georganiseerd door zoveel mogelijk te carpoolen. 
Per etappe kunnen zich maximaal honderd wandelaars aanmelden. Tijdens het lopen rijdt er een supportteam mee met EHBO, routecoördinator, pers etc. Voor versnaperingen en ‘reuring’ langs de route wordt gezorgd.
Aanmelden voor etappe 7 kan via de link www.gelderland.nl/Aanmelden-Prinsjesestafette. Inschrijven kan tot 10 augustus. 
Aanmelden voor de andere etappes kan desgewenst ook, maar is dan geheel op eigen gelegenheid.

 Prinsjesfestival
Het Prinsjesfestival wil bijdragen aan de aandacht voor en de betekenis van Prinsjesdag. Ieder jaar biedt het festival in de week voor Prinsjesdag een programma vol activiteiten. Thema van het Prinsjesfestival in 2018 -  de zesde editie -  is ‘Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!’ 
Het Prinsjesfestival biedt ieder jaar een podium aan een provincie. Op deze manier wil het festival een brug slaan van de hofstad naar de rest van het land en ervoor zorgen dat het ‘feest van de democratie’ niet alleen een Haags feestje is, maar een feest voor iedereen. In 2018 is de provincie Gelderland dus strategisch partner van Prinsjesfestival.Het festival duurt 13 tot en met 18 september 2018.


Gorssel, 18 juli 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends