Laatste nieuws

Proef met snelheidsverlaging N348 Gorssel-Eefde

De provincie Gelderland gaat een proef doen om de maximumsnelheid op de N348 tussen Gorssel en Eefde te verlagen, misschien naar 60 kilometer per uur. Het is nog niet bekend wanneer de proef van start gaat.

Snelheidsverlaging
N348QB petitieEls Glas-Kadijk bepleit op 18 april 2016 namens omwonenden snelheidsverlaging op de N348 (Foto: Chantal van der Steen)Tijdens de behandeling van de inpassingsplannen voor de kruispunten in de N348 tussen Gorssel en Eefde (9 november 2016) kregen Gedeputeerde Staten de opdracht om op een provinciale weg ergens in Gelderland een tweetal proeven uit te voeren met een lagere maximumsnelheid om de verkeersveiligheid te verbeteren. Een van de twee is een proef met een snelheidsverlaging op de N348 bij Spankeren, de tweede proef komt dus op de N348 tussen Eefde en Gorssel.

Wens gemeente en omwonenden
De Lochemse gemeenteraad, dorpsraden van Gorssel en Eefde en omwonenden hebben al vaak de wens geuit tot een definitieve verlaging van de maximumsnelheid op het traject Gorssel-Eefde naar 60 km. Het Lochemse college bepleitte een verlaging bij de provincie, maar die wilde daaraan niet meewerken. Nu is dus toch besloten om een proef uit te voeren. Het is nog niet bekend wanneer de proef, die ongeveer een jaar zal duren, begint en voor welke snelheid gekozen zal worden.

Redactie Gorssel.nl
3 november 2017

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends