Laatste nieuws

Programma Koningsdag Gorssel belooft veel!

Ook dit jaar is de Roskamweide weer het middelpunt van de festiviteiten van Koningsdag. De Oranje Vereniging Gorssel is er ook nu in geslaagd om nog mooiere attracties te organiseren, waar jong en oud weer ruimschoots van kunnen genieten.

Aubade
Koningsdag begint traditioneel om 08.30 uur met klokgelui, waarmee iedereen wordt opgeroepen de aubade te bezoeken die de schooljeugd verzorgt op het Nijverheidsplein. De aubade begint om 09.30 uur, waarbij de muzikale begeleiding op de gebruikelijke enthousiaste wijze wordt uitgevoerd door muziekvereniging De Harmonie. Aansluitend begint het feestprogramma, dat speciaal voor de schoolkinderen is opgezet met spelletjes, theater, een gps-tocht en zwemmen. Kortom, voor elke groep wat wils.

Roskamweide
Koningsdag2016Koningsdag 2016, draaimolen (Foto Louise Tietge)Vanaf 13.30 uur beginnen de feestelijkheden op de Roskamweide. De Oranje Vereniging heeft niet alleen de meest populaire attracties van de afgelopen jaren kunnen vastleggen, maar er ook weer nieuwe aan toegevoegd. Zo zijn nieuw de Super Survivalbaan, de Looping Bikes en de Waterslide, terwijl ook de Spiderweb met een acht meter lange glijbaan en de Bungee Trampolines weer aanwezig zijn. Iedereen kan zich dus naar hartelust uitleven.
Maar er is nog veel meer. Zo organiseert scouting de IJsselgroep een hindernisbaan, terwijl de meiden van scouting de Kompasnaald het traditionele broodbakken op open vuur verzorgen. Dit alles wordt omlijst door de traditionele attracties als de kleedjesmarkt, de zweefmolen, het grabbel­huis, kaart- en gelukschieten en nog veel meer. Kortom, er valt heel veel te beleven. En als het weer onverhoopt wat minder is, kan men voldoende beschutting vinden in de tenten die Anton en Annelies Bruggeman belangeloos ter beschikking stellen.

Smulplein
Voor de inwendige mens is een deel van het feestterrein ingericht als Smulplein, met een snackwagen en ijscokar, terwijl het personeel van ‘Bij Jansen & Jansen’ heerlijke menuutjes verzorgt. De loungetent is ingericht als hangplek voor ouderen, waar zij tot rust kunnen komen onder het luisteren naar nostalgische muziek. Ook kan men hier van gratis wifi gebruik maken.

Panna
Koningsdag2-2016Koningsdag 2016, bungeejumpen (Foto Louise Tietge)Om 14.00 uur start voor jongens en meisjes de panna met de voorronden, waarna de beste vier zich plaatsen voor de grote finale om 17.30 uur. Tijdens deze finale worden lekkere snacks uitgedeeld onder de ongetwijfeld hongerige toeschouwers. In de verwarmde, grote feesttent kan iedereen naar gezellige muziek luisteren en een drankje nuttigen, dat voor u wordt ingeschonken door Eetcafé De Hoek.

Vogelschieten en Afterparty
Om 16.30 uur begint het vogelschieten naast de grote feesttent. Daarvoor kan men zich van 14.00 uur tot 16.00 uur inschrijven bij de oranjekleurige bestuurstent op de Roskam­weide. Hier zijn ook de munten, die toegang geven tot de attracties, te koop. Het tijdstip van 16.30 uur biedt aan iedereen de gelegenheid om met een drankje en een hapje van de verrichtingen van de schutters te genieten.
Het feestprogramma eindigt als de vogel is geschoten, hetgeen meestal tussen 19.00 en 19.30 gebeurt.
Aansluitend en afsluitend is er vanaf 20.00 uur een swingende ‘Afterparty’ in Eetcafé De Hoek.
En nu maar hopen, dat het weer een beetje meewerkt!


Gorssel, 23 april 2017

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends