Laatste nieuws

Projectkoor IJsselwijs zoekt stemmen

In 2024 organiseert Stichting IJsselwijs weer een groot evenement met als thema ‘Top 2000’. De uitvoering is op 3 november in Harfsen. Er worden hoge en lage zang­stemmen gezocht.

Stichting IJsselwijs
Vanaf 2010 organiseerde de Gorsselse Stichting IJssel­wijs een aantal jaarlijkse winter­musicals in ’t Trefpunt in Gorssel, waar zangers en acteurs uit de hele regio aan deelnamen. In latere jaren was de organisatie zo veel­omvattend geworden, dat het niet meer te doen was om elk jaar dezelfde kwaliteit te waar­borgen. Maar in 2022 pakte IJsselwijs de draad weer op. In dat jaar werden twee kerst­uitvoeringen gerealiseerd in de kerk in Gorssel. En in 2024 wordt opnieuw een bijzonder evenement georganiseerd, met als thema ‘Top 2000’. De uitvoering is op 3 november.

Stichting IJsselwijs fotograaf Edo Boonstra 2Kerstuitvoering Stichting IJsselwijs 2022 (foto Edo Boonstra)

Top 2000
Top 2000 wordt een muzikale reis met een mix van hits, van Engels tot Nederlands, van up­tempo tot ballads: rock, pop, en soul. Hiervoor is IJssel­wijs nog op zoek naar hoge (sopranen/mezzi) en lage stemmen (lage alten of mannen). Per stem­groep wordt een maximum aantal deel­nemers aangehouden. 

Oefenen
Er wordt geoefend op acht vrijdag­avonden van 19.30-21.30 uur in september, oktober en november in Dorpshuus Hoeflo in Harfsen. Op 1 november is de generale repetitie in de grote zaal van Hoeflo, die op 3 november om­getoverd wordt tot een ‘Top 2000 café’. Er worden waarschijnlijk twee uitvoeringen gegeven. Het is wel de bedoeling dat er thuis flink gestudeerd wordt aan de hand van de ingezongen oefen­bestanden van dirigent Julliette Dumoré.

Opgeven en informatie
Snel opgeven is aanbevolen, want vol is vol. Per stemgroep wordt een maximum aantal deelnemers aangehouden. Meer informatie via www.stichtingijsselwijs.nl of www.facebook.com/stichtingijsselwijs.


Gorssel, 10 juli 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends