Laatste nieuws

ProRail pakt geluidsoverlast aan

Bewoners van Eefde, Gorssel, Joppe en Epse ondervinden tot 2022 geluidsoverlast van extra goederentreinen op het spoor tussen Zutphen en Deventer. Op 15 november 2016 is er in Het Hart in Eefde een informatieavond over door ProRail voorgestelde maatregelen.

Omleidingen
Trein2
Tot 2022 rijden er op het spoor tussen Zutphen en Deventer extra goederentreinen. Tot die tijd zijn er in Duitsland werkzaamheden aan een 'derde spoor' tussen Emmerich en Oberhausen voor een betere aansluiting op de Betuweroute en daarom worden goederentreinen omgeleid over andere sporen.
Een van de omleidingen loopt via Zutphen en Deventer en uit onderzoek van ProRail blijkt dat op een aantal plekken langs de spoorlijn Zutphen-Deventer de wettelijke geluidsnormen worden overschreden. Inwoners van Eefde, Epse, Joppe en Gorssel, woonachtig dichtbij de spoorlijn Zutphen-Deventer, kunnen daar hinder van ondervinden en dat betekent dat er maatregelen moeten worden genomen.

Maatregelen
Uit een door de gemeente Lochem ontvangen onderzoeksrapport van ProRail blijkt dat op een aantal plekken op en langs het spoor de aanleg van raildempers en/of geluidschermen voorzien is.
Bij Eefde zijn onder meer geluidsschermen gepland (tussen 1 en 3 m. hoog) en op de rest van het traject langs Gorssel en Epse zijn raildempers nodig.

Minister beslist
ProRail maakt voor heel Nederland een totaalplan waarin alle maatregelen staan en de geraamde kosten en biedt dat aan de minister aan. De minister besluit vervolgens welke maatregelen er wel en welke er niet uitgevoerd worden, omdat op basis van het beschikbare budget een prioritering aangebracht moet worden.

Inloopbijeenkomst
De gemeente Lochem organiseert een inloopbijeenkomst over de voorgestelde maatregelen.
Bewoners van huizen dichtbij de spoorlijn Zutphen-Deventer zijn persoonlijk uitgenodigd, maar iedere inwoner van Eefde, Epse, Joppe en Gorssel is welkom.
De bijeenkomst vind plaats op 15 november 2016 van 19.00 tot 20.30 uur in Het Hart in Eefde.
Medewerkers van het door ProRail ingehuurde onderzoeksbureau Movares en van de gemeente Lochem zijn aanwezig.

Informatie
Voor informatie kunt u contact opnemen met Mariska Mentink. Zij is te bereiken via het centrale telefoonnummer van de gemeente (0573-289222) of rechtstreeks via tel 0573-289131.
Het volledige rapport ligt tijdens de bijeenkomst ter inzage. Het rapport is ook vooraf bij de gemeente Lochem op te vragen door een mail te sturen aan Mariska Mentink via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een overzicht van de maatregelen is te vinden in de pdf.


Redactie Gorssel.nl
5 november 2016

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends