Laatste nieuws

Raad behandelt Kernvisie Wonen

De Lochemse gemeente­raad begint op 3 april 2023 met de behandeling van de Kernvisie Wonen Gorssel in een beeldvormende tafel. Belang­hebbenden kunnen tijdens de tafel mee­spreken of van te voren schriftelijk hun mening laten weten. 

Kernvisie Wonen Gorssel
KernvisieVoorblad kleinRaad behandelt Kernvisie Wonen Gorssel op 3 april 2023In de Kernvisie Wonen Gorssel, gepubliceerd op 23 februari 2023, zijn voorkeurs­locaties voor woning­bouw aangegeven: inbreiding is voorzien op ‘de wei van Mogezomp’ aan de Manege­laan en voor uitbreiding zijn de locaties Smits­kamp en Gorssel Noord-Oost in beeld. Het totaal aantal nieuw te bouwen huizen in Gorssel komt - inclusief een nog onbekend aantal op de locatie Bloemen­kamp - op ongeveer 208 woningen.

Raad aan zet
De gemeenteraad van Lochem behandelt de Kern­visies Wonen van Barchem, Eefde, Epse/Joppe en Gorssel tijdens een zogenaamde beeld­vormende tafel op 3 april 2023. Inwoners, dorps­raden, woning­corporaties en andere belang­hebbenden hebben gelegen­heid om in te spreken. De raads­leden kunnen de ingebrachte meningen meewegen bij het nemen van een besluit. 
Inwoners die na de publicatie van de concept kernvisies in 2021 een reactie hebben gegeven zijn hierover persoonlijk geïnformeerd. 

Inspreken
Er zijn twee manieren om in te spreken. 
Wie mee wil spreken tijdens het tafel­gesprek in het gemeente­huis kan zich tot maandag 3 april 2023 aanmelden via de griffie. Dit kan via het aanmeld­formulier dat te vinden is op www.lochem.nl/politiekeavond, telefonisch via 0573-28 92 22 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Per organisatie/vereniging kan één persoon inspreken.
Schriftelijk een mening laten weten kan ook: dit is mogelijk tot en met 2 april 2023. Bijdragen kunnen via e-mail gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post naar: Gemeente Lochem, t.a.v. de griffie, Postbus 17, 7240 AA Lochem.

Vervolg
Nadat de meesprekers hun bijdrage hebben geleverd gaan de raads­leden op dinsdag 11 april 2023 in gesprek met elkaar en met wet­houder Marja Eggink. Aan het eind van de vergadering besluiten de raads­leden wanneer ze het onderwerp opnieuw gaan bespreken: naar verwachting is dat op 24 april 2023.

Uitvoering van de plannen 
Nadat de raad de Kernvisies Wonen heeft vast­gesteld begint de gemeente met de ruimtelijke procedures. Dit verschilt per locatie en is afhankelijk van de initiatief­nemer. Stappen daarin zijn het vinden van overeen­stemming met de grond­eigenaren, het opstellen van steden­bouwkundige plannen en het doen van onder­zoeken voor de ruimtelijke procedures. De gemeente geeft aan dat participatie bij deze stappen een belangrijk onder­deel vormt. Omwonenden en belang­hebbenden worden gevraagd om mee te denken bij de uitwerking van de plannen.


Redactie Gorssel.nl
23 maart 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends