Laatste nieuws

Raad Lochem stemt in met wijziging afvaltarieven

“De gemeenteraad sputterde nog flink tegen maandagavond bij het onderwerp gedifferentieerde tarieven voor afvalinzameling.
De PvdA wilde besluitvorming nog een maand uitstellen, Gemeentebelangen stemde tegen. Ook overigens was het zeker geen hamerstuk, ondanks de uitgebreide voorbereidingen. Uiteindelijk stemde de meerderheid van de raad voor het voorstel. De PvdA wel met een stemverklaring. De fractie is het niet eens met de te weinig gedifferentieerde tarieven. Eenpersoonshuishoudens zouden bijvoorbeeld veel goedkoper uit moeten zijn dan meerpersoonshuishoudens. Als een van de fracties uitstel wil van besluitvorming, dan is de afspraak dat de raad zich daarbij aansluit. Het CDA evenwel betoogde dat er een zwaarwegende reden is dat uitstel niet kan.
Invoering van het systeem is voorzien per 1 januari, en dat is niet haalbaar als pas in oktober een besluit valt. De rest van de fracties sloot zich bij die stelling aan.
Gemeentebelangen ergerde zich aan het gegeven dat er nog geen contract met Berkelmilieu ter inzage ligt. Annie Visschers: "We willen eerst een contract zien, en dan pas tekenen."

Voor meer informatie over het raadvoorstel, zie nieuwsartikel op Gorssel.nl van 19 aug. jl. 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends