Laatste nieuws

Rabokantoor in Gorssel sluit per 1 januari 2014

Rabobank Graafschap-Noord, waartoe ook de vestiging in Gorssel behoort, heeft besloten om een aantal kantoren in haar werkgebied te sluiten. Per 1 januari 2014 gaan de kantoren in Borculo, Brummen, Gorssel, Hengelo, Laren, Ruurlo en Steenderen dicht.

De bank noemt de sterke afname van de dienstverlening via de balies als de belangrijkste reden voor de maatregel. Bankieren gaat online en opname en storten van geld gaat via automaten. Op de achtergrond speelt mee dat Rabobank Graafschap-Noord en Rabobank Achterhoek-Oost de mogelijkheid van een fusie onderzoeken. Op termijn zal het aantal arbeidsplaatsen met 25% afnemen.

Rabo325pxHet pand in Gorssel waar Rabobank in is gevestigd is eigendom van een belegger en het zal te huur komen. Vooralsnog zal de gelduitgifte-automaat die van buitenaf bereikbaar is daar blijven. Het chipknip-oplaadpunt en de sealbagautomaat zullen worden verwijderd. Mogelijk dat een nieuwe huurder van het kantoor ook de gelduitgifte-automaat niet wenst en dan zal daarvoor een nieuwe plek moeten worden gezocht.

Het sluiten van de vestiging is vooral vervelend voor sommige ouderen, die maar niet kunnen wennen aan automaten, betaalpassen en on-line bankieren. De Rabobank laat weten dat er een ‘senioren consulent’ zal komen om deze groep te assisteren.

Eerder dit jaar dreigde de vestiging van ABN Amro in de Hoofdstraat al dicht te gaan. Dat leidde tot protesten en een handtekeningenactie van een actiecomité. Gerrit Zalm, de bestuursvoorzitter van ABN Amro, toog naar Gorssel en in een gesprek met het actiecomité werd afgesproken dat het Gorsselse kantoor nog een tijd open zal blijven en, afhankelijk van de ontwikkeling van het klantenbestand van de Gorsselse vestiging, mogelijk voor langere duur. Wellicht dat de sluiting van Rabo een impuls ten goede betekent voor het behoud van de laatste bank in Gorssel.

 
Gorssel.nl
25 september 2013

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends