Laatste nieuws

Racefiets en MTB evenement ‘Omloop van Gorssel’ op 21 augustus

Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 21 augustus voor de 32e keer de Omloop van Gorssel, een groot ééndaags fietsevenement waar liefhebbers uit de wijde omtrek aan meedoen. Er zijn routes voor mountainbike (MTB) en racefiets uitgezet en clinics voor de jeugd en vrouwen. Start, finish en de clinics zijn bij het fraaie Noorse jachthuis van StayOkay ‘De Kleine Haar’ in de Kring van Dorth.

NTFU Klassieker
WTC-Omloop-ClinicKLVanwege de goede organisatie is de Omloop door de fietsersbond NTFU gewaardeerd met drie sterren, het meest haalbare, en mag daarmee de titel ‘NTFU Klassieker’ voeren.
De Omloop van Gorssel kent zowel tochten over verharde wegen (60 en 100 km) als twee MTB-afstanden (29 en 45 km). Alle routes zijn volledig uitgepijld en gaan langs de mooiste plekjes van de Achterhoek, de prachtige Holterberg en de bosrijke gebieden van Salland. Er kan gestart worden tussen 8.00 en 10.30 uur. De 60 km wegtocht is zeer geschikt voor het sportieve gezin, maar de racefietser kan hier eveneens zijn hart ophalen. De 100 km is een tocht voor de sportieve (race)fietsers langs de mooiste plekjes, met uitdagende beklimmingen.
De MTB-route van 29 km is sinds een aantal jaar definitief aan het programma toegevoegd. Deze afstand staat open voor alle deelnemers maar is zeer geschikt voor de jeugd. Voor sportieve MTB’ers is er een uitdagende 45 km tocht uitgezet.

Clinics
LoesGunnewijk-ClinicEibergen-TubantiaLoes Gunnewijk tijdens een clinic in Eibergen (Foto: Tubantia)De clinics zijn bij de start- en finishlocatie StayOkay. De jeugdclinic is voor 10 tot 15-jarigen en is een prachtige kennismaking met het mountainbiken.
De racefietsclinic voor vrouwen wordt gegeven door Loes Gunnewijk. Loes heeft 15 jaar gekoerst in het internationale peloton en ze is jarenlang uitgekomen voor het Nederlandse team. Ze was aanvoerder van het gouden team bij de wegkoers op de Olympische Spelen in London. De clinic is een ontspannen en laagdrempelige gelegenheid om de eerste tips en tricks van het racefietsen (in een groep) te leren.

Beide clinics kunnen door bijdrages van de sponsoren gratis worden aangeboden. Er moet wel vooraf ingeschreven worden, dit kan via een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via onderstaande Facebook pagina. Voor mensen die graag willen deelnemen aan de clinic maar zelf nog geen geschikte fiets hebben kan de organisatie in overleg met de sponsoren misschien voor een fiets zorgen. Dit dan graag als verzoek bij uw aanmelding vermelden.

StayOkayKleineHaar003KLHet Noorse jachthuis van StayOkay De Kleine HaarBij Stayokay ‘De Kleine Haar’ kan na afloop natuurlijk gezellig worden nagepraat in de fraaie tuin of in het Noorse jachthuis. Er kan worden verkleed en gedoucht, het afspuiten van de fiets is mogelijk en er is voldoende parkeerruimte.

Deelname aan de tochten is voor jeugd tot 15 jaar gratis. Deelnemers van 15 jaar en ouder betalen € 4,- als ze TFK houder zijn en anders € 5,-. Inschrijven voor de tochten kan voor de start bij de Stayokay, voorinschrijven is niet mogelijk.

Meer informatie over WTC Gorssel en de Omloop:


Gorssel, 13 augustus 2016

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends