Laatste nieuws

Raketlancering in Gorsselse bossen tijdens Huttendorp

HD2021TSB 118 kleinHuttendorp Gorssel op 26 en 27 augustus 2021 stond in het teken van ‘Huttendorp to Outer Space’. De activiteit vond plaats in de bossen van Scouting IJssel­groep en Scouting Kompas­naald. Tijdens de activiteit konden 120 kinderen met hulp van in totaal 50 vrijwilligers helpen om de beste raket te bouwen met behulp van pallets en ander hutten­bouw­materiaal.

HD2021TSB 173 kleinProfessor Janssen had toestemming om op vrijdag 27 augustus om 16.00 uur een raket­lancering uit te voeren. Helaas verliep de proef­vlucht de dag ervoor desastreus. Daarom mochten alle 120 kinderen een raket bouwen. Er werd druk getimmerd, gezaagd, geverfd, overlegd en gespeeld. Voor de veilig­heid liepen er space engineers rond.
HD2021TSB 201 kleinDe Space Jury beoordeelde de bouw­werken waarbij ook samen­werking, enthousiasme, uitstraling en veiligheid meetelden. Dit jaar ging een meiden­team er met de Gouden Spijker vandoor.

HD2021TSB 203 kleinHet enthousiasme was wederom groot. Bij de deelnemers en vrijwilligers, maar ook bij de Gorsselse ondernemers: Bakkerij Terpstra, Slagerij de Goede, Gorssels Kaashuys, Jumbo Brinkman, Eerlijk Genieten, Eetcafe de Hoek, Tuinmani, Buitengevoel. Zij zorgden voor een complete lunch, snacks en een presentje voor de vrijwilligers.
 

Gorssel, 29 augustus 2021

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends