Laatste nieuws

Reconstructie kruispunt N348 met Quatre Brasweg in 2016

N348quatreBras325Kruispunt van de N348-Zutphenseweg met de Quatre Brasweg (links) en Flierderweg (rechts). Het huis aan de overzijde genaamd 't Lytshiem zou voor de reconstructie moeten worden afgebroken.Na vragen van de VVD-fractie heeft wethouder Kottelenberg (CDA) de gemeenteraad laten weten dat het kruispunt van de Zutphenseweg met de Flierderweg en Quatre Brasweg in de tweede helft van 2016 op de schop zal gaan. De werkzaamheden zouden volgens hem dan in 2017 klaar zijn. Het kruispunt geldt als onveilig en met de nieuwe brug en fietsroute over de Mars naar Zutphen steken veel scholieren hier de Zutphenseweg over. Het verkeer dat vanaf de Flierderweg en de Quatre Brasweg de N348 op wil ondervindt tijdens de spits veel vertraging.

Geen nieuws
Vorige weer berichtte De Stentor over de reconstructie van het kruispunt, maar na onderzoek blijkt er eigenlijk geen sprake van ook maar enig nieuw feit. Ook het antwoord van de wethouder aan de gemeenteraad bevatte geen nieuwe informatie. De plannen voor de reconstructie zijn begin vorig jaar al bekend gemaakt (zie nieuwsbericht van Gorssel.nl van 23 maart 2014 via onderstaande link) en ook op de website van de provincie (zie link hieronder) staat dat de werkzaamheden in 2016 van start zullen gaan.

Procedures
N348QuatreBrasVoorkeursvariantOntwerp voor aanpassing van het kruispunt Quatre Bras.
Open pdf voor tekening en toelichting
De procedures en de voorbereidingen nemen veel tijd in beslag. Er is nu nog slechts sprake van een ontwerp. Er komt nog een procedure met ter inzage legging van het inpassingsplan en zienswijzen, bezwaren, e.d. Dan moet nog een stuk grond worden aangekocht waardoor vertraging zou kunnen ontstaan.

De provincie is ook van plan om op het kruispunt Zutphenseweg-Jodendijk-Scheuterdijk in Eefde veiliger te maken.


Gorssel.nl
16 november 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends