Laatste nieuws

Regiotaxi Gelderland wordt per 1 januari 2017 PlusOv

Vanaf 1 januari regelt PlusOV het vervoer voor reizigers die gebruik maken van zogenaamd ‘aanvullend vervoer’. Tot nu toe was dat vervoer bekend als Regiotaxi Gelderland.
PlusOv is een gezamenlijk initiatief van negen gemeenten, te weten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen.

PlusOV met Wmo-indicatie
PlusOvPlusOV maakt reizen mogelijk voor mensen die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, bijvoorbeeld vanwege een beperking. In dat geval met PlusOV gereisd worden van deur tot deur reizen tot 40 kilometer vanaf de eigen woning. Hierbij geldt een laag tarief voor afstanden tot 20 kilometer en een hoog tarief voor afstanden van 20 tot 40 kilometer.
Voor het gebruik van PlusOv is wel een Wmo-indicatie van de gemeente nodig. Mensen die al gebruik maken van dit deur-tot-deur vervoer hebben inmiddels hun PlusOV-vervoerspas ontvangen.

Puntbestemming
De gemeente Lochem heeft voor Wmo-pashouders als extra service een aantal zogenaamde ‘puntbestemmingen’ aangewezen: dit zijn de ziekenhuizen in Deventer en Zutphen en de NS-stations in Deventer (centraal) en Zutphen. Als deze bestemmingen op meer dan 20 kilometer van hun woning liggen, kunnen reizigers naar deze puntbestemmingen tegen laag Wmo-tarief gebruik maken van PlusOv.

PlusOv zonder Wmo-indicatie
PlusOV regelt in de gemeente Lochem ook aanvullend openbaar vervoer voor reizigers zonder Wmo-indicatie, bijvoorbeeld voor mensen die te ver van een bushalte of NS-station wonen. Hiervoor is dus geen Wmo-indicatie nodig. Wel is in dergelijke gevallen het tarief per kilometer iets hoger.
Wie wel openbaar vervoermogelijkheden in de buurt heeft (bijvoorbeeld een halte op loopafstand binnen 600 meter), maar toch graag gebruik maakt van PlusOv, betaalt een nóg iets hoger tarief. 

Voorbeeld Gorssel-Lochem
Een reis van Gorssel, zonder Wmo-indicatie, naar bijvoorbeeld het gemeentehuis in Lochem duurt vanuit een woning in Gorssel met de bus, inclusief overstappen in Epse en loopafstand (vanaf de bushalte in Lochem is het ruim een kilometer lopen naar de Hanzeweg 8), ongeveer anderhalf uur. Volgens de regels van PlusOv zou dan tegen iets hoger tarief van het aanvullend vervoer gebruik gemaakt kunnen worden

Informatienummer: tel. 088-758 76 54


Redactie Gorssel.nl
27 december 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends