Laatste nieuws

Repair Café Gorssel: maandag 24 april feestelijke start

De Borkel Sutfene heeft het initiatief genomen voor een Repair Café in Gorssel. De eerste feestelijke bijeenkomst is maandag 24 april van 9.30 tot 12.00 uur. Duurzaamheid, mensen helpen en gezelligheid in de Borkel gaan zo hand in hand. Het Repair Café zal iedere laatste maandagochtend van de maand plaatsvinden in De Borkel in Gorssel. Iedereen uit Gorssel (en omgeving) is welkom.

Weggooien? Mooi niet!
RepairCafeLogoTransTijdens het Repair Café staat een aantal vrijwillige handige mannen en vrouwen klaar om gratis kleine reparaties uit te voeren. Bijvoorbeeld reparaties van lampjes, snoeren en stekkers van kleine huishoudelijke apparaten, maar ook het vastzetten van losse zoompjes en knoopjes aan kleding zetten. Zo krijgen spullen weer een tweede leven. De reparaties zijn gratis, tenzij er speciaal voor moet worden ingekocht. Een vrije gift wordt gewaardeerd.

De Borkel trakteert
RepairCafeWikipediaOp deze eerste bijeenkomst staat de koffie voor iedereen klaar. De Borkel trakteert deze eerste keer. Het Repair Café is dan ook niet alleen bedoeld om duurzaamheid te bevorderen, het is ook een manier om mensen met elkaar in contact te brengen. Wilma van Gerrevink, medewerker activiteiten en welzijn van Sutfene: “De Borkel heeft een prachtige gemeenschappelijk ruimte en die willen we graag gebruiken voor leuke en nuttige dingen voor zowel de bewoners van de Borkel als dorpsgenoten. Ontmoeting en levendigheid voor iedereen dus.”

Klusjes
De Borkel heeft een tijdje terug een naaimachine gekregen en die zal voor dit doel nuttig ingezet kunnen worden. Drie dames zitten klaar met naald en draad en deze naaimachine. Twee technische mannen met gereedschapskist buigen zich graag over uw andere klusjes.

Computertalent gevraagd
Helaas is er nog niet iemand die kan helpen met probleempjes met computers, tablets en smartphones. “Het zou fijn zijn als zich daar een vrijwilliger voor zou melden,” aldus Van Gerrevink. Dat kan natuurlijk a.s. maandagochtend, maar contact opnemen kan ook: telefoon 06-12970642
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Gorssel, 20 april 2017

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends