Laatste nieuws

Repair Café in De Borkel weer open

Nu alle corona­maatregelen zijn opgeheven begint ook het maandelijkse Repair Café in De Borkel in Gorssel weer. Op maandag­ochtend 30 mei 2022 zitten vrijwilligers klaar om kleine reparaties gratis uit te voeren.

Handige mannen en vrouwen
handige dames kleinHandige dames (boven) en handige mannen (onder) tijdens het eerste Repair Café in De Borkel in april 2017Iedere laatste maandag­ochtend van de maand voeren handige mannen en vrouwen tijdens het Repair Café vrijwillig en gratis kleine reparaties uit. Denk daarbij bij­voorbeeld aan reparatie van lampjes, snoeren en stek­kers van kleine huis­houdelijke apparaten, maar ook aan het vast­zetten van losse zoompjes en aan­zetten van knoopjes aan kleding. Bovendien is er een vrijwilliger beschik­baar die kan helpen met computer of smart­phone. De reparaties zijn gratis, tenzij er speciale materialen voor moet worden ingekocht. Een vrije gift wordt gewaardeerd.
handige mannen kleinTijdens de reparatie­werkzaamheden kan er – voor eigen rekening - een kopje koffie worden gedronken in het restaurant van De Borkel.

Weggooien is zonde
Het eerste Repair Café in De Borkel was op 24 april 2017 en er was meteen veel belangstelling voor.
Spullen die het niet meer doen zijn immers vaak goed te repareren, dus weg­gooien is zonde. Zo krijgen ze weer een tweede leven. Duur­zaamheid, mensen helpen en gezellig­heid in De Borkel gaan zo hand in hand.

Wanneer?
Het Repair Café is iedere laatste maan­dag van de maand van 9.30 tot 12.30 uur in De Borkel, Hoofdstraat 61a, in Gorssel. Iedereen uit Gorssel (en omgeving) is welkom.


Redactie Gorssel.nl
19 mei 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends