Laatste nieuws

Restaurant EriC gaat door!

Veel mensen in Gorssel maakten al kennis met huiskamerrestaurant EriC. Het idee van het huiskamerrestaurant is ontstaan bij Erik van der Meulen. Hij heeft een passie voor en droomt al jaren van een eigen restaurant. Chris Kuypers bood een keer per maand zijn woonkamer en keuken aan als oefenruimte. Zo begon in 2015 huiskamerrestaurant EriC. Ook in 2016 kunnen gasten weer bij EriC en Chris aanschuiven aan de Groeneweg 7 in Gorssel.

Lokale producten
Restaurant EriC
Restaurant EriC werkt met lokale producten. Groenten van permacultuur tuinderij De Veldhof in Joppe. Biologisch diervriendelijk vlees van zorgboerderij Hoeve Hulshof en wijn uit Laren van wijngaard De Broake of De Zessprong; beide wijngaarden zijn dit jaar internationaal in de prijzen gevallen. En natuurlijk meel van de Gorsselse korenmolen Geertruida Cornelia in de Eesterhoek.

Feest
Erik en Chris: “Als de mensen binnenkomen, is het elke keer weer een feest. Elke avond is anders. Maar telkens valt weer op hoe mensen het met elkaar gezellig maken. De formule goed eten met een lekker glas wijn werkt. Wij houden echter van verandering en nemen elke avond een andere insteek. Zo leren we het meeste.” De eerstvolgende keer is er een vierkante tafel voor twaalf personen. Zo kan iedereen elkaar zien en is de afstand niet te groot om met elkaar in gesprek te blijven. “Iedereen is welkom. Ben je alleen? Geen probleem, we zitten met zijn allen aan een tafel.”

Traditie
Chris: “Sommige dingen moet je niet veranderen. Je schuift bij EriC dus bij elkaar aan tafel. En het driegangenmenu met wijnarrangement is gemaakt van eerlijke lokale producten. We bereiden het met een Italiaanse twist. Het menu maken we via Facebookpagina Restaurant EriC bekend”.

Opzet
Restaurant EriC is in 2016 vijf keer op de tweede zaterdag van de maand open vanaf 19.00 uur. In 2016 is dat op 13 februari, 9 april, 11 juni, 10 september en 12 november. Er is plaats voor maximaal twaalf personen. Reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Restaurant EriC, Groeneweg 7, 7213 DM Gorssel.


Gorssel, 5 januari 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends