Laatste nieuws

Reünie en opening Troephuis IJsselgroep

Op zaterdagmiddag 18 september houdt Scouting IJsselgroep te Gorssel een reünie voor oud-leden. Ook wordt die middag het nieuwe Troephuis officieel geopend.

Reünie
Reunie2015 kleinReünie bij Scouting IJsselgroep in 2015De IJsselgroep bestond vorig jaar 75 jaar. De reünie voor oud-leden kon toen vanwege de corona­situatie niet doorgaan. Maar op zaterdag 18 september a.s. is het dan toch zover. De IJssel­groep nodigt alle oud-leden uit voor een gezellige reünie. Samen met hun oude scouting­vrienden kunnen zij een ‘reis door de tijd’ maken. Ook is er een foto-expositie te bewonderen. Maar er is nog veel meer te zien en te beleven.

Opening nieuw Troephuis
Hoogtepunt van de middag is de officiële opening van het nieuwe clubgebouw: het Troephuis. Het afgelopen jaar is er enorm hard gewerkt om het gebouw op tijd gereed te hebben. Ondanks dat het gebouw nog niet helemaal klaar is willen de scouts van de gelegenheid gebruik maken het gebouw officieel te openen en leden en oud-leden mee te nemen in het bouwproces. Het vorige Troephuis heeft 65 jaar dienstgedaan als fantastisch onderkomen voor meerdere generaties IJsselgroepers. Velen hebben daar heel goede herinneringen aan. Nu maar hopen dat het nieuwe gebouw net zoveel mogelijkheden zal bieden voor alle activiteiten van de scouting.

Programma
Troephuis in aanbouw kleinHet nieuwe Troephuis in aanbouwOud-leden en iedereen die de IJsselgroep een warm hart toe draagt zijn vanaf 13.30 uur van harte welkom aan de Kwekerijweg 5 te Gorssel. Er wordt begonnen met een kopje koffie of thee. Om 14.00 uur volgt de officiële opening. De burgemeester is uitgenodigd om de vlag te hijsen. Aansluitend volgt de opening van het nieuwe Troephuis. Daarna kan iedereen meedoen aan een gezellig middag­programma.
De middag wordt afgesloten met, voor degene die dat wil, een eenvoudige maaltijd bestaande uit een kop soep, broodjes en een gerecht bereid op het kampvuur. Mensen die nog een verre terugreis voor de boeg hebben kunnen er dan weer tegen. Voor de 'diehards' is er ook nog een avondprogramma.

Coronaregels
Er wordt geprobeerd de reünie corona­veilig te laten verlopen en de geldende corona­regels worden nageleefd. Dat houdt in dat alle deelnemers vanaf 13 jaar bij binnenkomst een vaccinatie­bewijs of een negatief test­resultaat moeten kunnen laten zien. Voor meer informatie over ‘Testen voor Toegang’ kijk op www.testenvoortoegang.nl  en op de website van de scouts www.scouting-ijsselgroep.nl/reünie .

Aanmelden
Wilt u dit allemaal meemaken, geef je dan zo mogelijk uiterlijk woensdag 15 september op via de website van de IJsselgroep: https://scouting-ijsselgroep.nl/reunie. Dit kan ook telefonisch bij Geert Hiethaar 0575-493290 of Henk Hietbrink 0575-491992.
 

Gorssel, 11 september 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends