Laatste nieuws

Rianne Klein Selle: ‘Hulp aan huis’

Rianne Klein Selle, woonachtig in Gorssel, biedt sinds enkele maanden als zzp’er (mantelzorg)­ondersteuning bij zorg­vragers thuis, zoals (samen) boodschappen doen, eten koken, naar een museum of als begeleiding naar een afspraak bij de huis­arts of een bezoekje bij familie of vrienden. Rianne: “Gewoon halen en brengen wanneer het uitkomt: ik blijf erbij of ga in de buurt wachten”. Samen wandelen, fietsen of een creatieve hobby uit­oefenen? Rianne: “Ook daar draai ik mijn hand niet voor om”. De groep zorgvragers is breed: dat kunnen bijvoorbeeld mensen zijn met dementie, een lichamelijke beperking of niet aangeboren hersen­letsel. Kortom: Rianne kan met haar ‘hulp aan huis’ ook mantelzorgers ontlasten.

Grote glimlach
Selle Rianne klein kleinRianne Klein Selle 'Hulp aan huis'Rianne Klein Selle (Ruurlo, 1970) is opgeleid als activiteiten­begeleidster en deed tijdens haar werk op een zorg­boerderij veel ervaring op met ouderen met dementie en mensen met verstandelijke beperking. Rianne: “Het werk als mantelzorg­ondersteuner ben ik gaan doen omdat ik merk dat veel mensen moeite hebben om steeds maar weer een familie­lid, vrienden of buren om hulp te vragen. En voor het bieden van een luisterend oor en gezel­schap is vaak geen tijd meer. Dan huren ze liever iemand in; want dan voelen ze zich minder schuldig. Je doet immers liever een beroep op je naaste om­geving in de rol van kind of vriend, en niet als mantelzorger. En het geeft mij veel voldoening als een cliënt tevreden is en geniet. Na zo’n dag ga ik met een grote glim­lach naar huis!”

Plat proaten
Rianne is er dus ‘gewoon voor de zorg­vrager zelf, of als onder­steuning van de mantel­zorger’.
“En”, voegt ze er aan toe: “Ik kan me goed verplaatsen in het verhaal van een ander en zijn of haar gevoelens. ‘Behandel je mede­mens zoals je zelf ook behandeld wilt worden’, dat is mijn motto. En ik kom van een dorp, dus lekker plat­proaten is ook geen probleem!”

Rianne Hulp aan Huis
Tel. 06-17618428
E- mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website


Redactie Gorssel.nl
11 september 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends