Laatste nieuws

Rotary Kidsrun brengt € 6.000 op

De eerste editie van de Rotary Kidsrun was een groot succes. Zo'n 220 kinderen van de basisscholen in Gorssel, Joppe en Epse liepen afgelopen vrijdag hun rondjes om de Roskamweide; samen met de deelnemers aan de volwassenenrun brachten zij maar liefst €6.000 op voor de Stichting Leergeld Lochem.

     RotaryKidsrun 2KL

     RotaryKidsrun 3KL

     RotaryKidsrun 4KL

Uit alle groepen van de basisscholen hebben kinderen zich ingespannen om sponsoren te vinden en om vervolgens de prestatie te leveren die geld opleverde voor het goede doel, de stichting die kinderen in de regio ondersteunt die het minder breed hebben.
Zelfs de allerkleinste kinderen uit de groepen 1 en 2 deden mee; na een warming up onder leiding van een echte trainer en opzwepende muziek renden zij twintig minuten rondjes. Onder toejuiching van ouders, oma's en opa's haalden ze vol trots iedere ronde weer een stempel.

Gezellig
Het weer was goed (die ene bui kon de pret niet drukken) en het was gezellig op en rond het terrein. Er waren springkussens, er was muziek en een frietkraam. Ook waren spelers van Go Ahead Eagles – onder wie topschutter Leon de Kogel – naar Gorssel gekomen om op een panna-veldje de strijd aan te gaan met de lokale jeugd.

Volgend jaar nog groter evenement
De grootste winst was wel het feit dat jeugd en volwassenen uit de drie kernen nu een jaarlijks terugkerend sportief en gezellig evenement hebben. Projectleider Leendert Stutvoet van Rotary Gorssel was na afloop dik tevreden, net als de hoofden en de aanwezige leerkrachten van de deelnemende scholen. "Alles viel vandaag op z'n plaats, het evenement staat. Volgend jaar weer, met meer deelnemers en een nog grotere opbrengst voor een goed doel."


Gorssel, 28 september 2015

aa

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends