Laatste nieuws

Rotary Kidsrun 2023: mooie opbrengst

Kidsrun2023 kleinKinderen maken het bedrag van hun inspanningen bekend: 10.125 euroWat een happening, wat een sfeer en wat hebben de kids hard gerend tijdens de Kids­run afgelopen vrijdag op de Roskam­weide in Gorssel.
De kinderen liepen het mooie bedrag van € 10.125 bij elkaar.
Het geld gaat vol­ledig naar het Nationaal Fonds Kinder­hulp. Kinderhulp helpt kinderen en jongeren die in ons land op­groeien in armoede. Zodat ook zij erbij horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst. Net als in 2022 is dit een doel dat past binnen de gedachte 'kinderen zetten zich in voor andere kinderen'. 

Kidsrun 2022: winterjas
Ook in 2022 hebben kinderen van de scholen uit Gorssel, Epse en Joppe de Kids­run gelopen, en daarbij haalden ze eveneens ruim € 10.000, - aan sponsorgeld binnen. Het doel was toen de Stichting Leer­geld Lochem. Leergeld Lochem ondersteunt kinderen van gezinnen in de gemeente Lochem die het financieel moeilijk hebben. Het bedrag van de actie zal, samen met een aan­vullende donatie van de gemeente Lochem, door Leergeld Lochem, worden besteed aan winter­jassen. In oktober 2023 krijgen kinderen die dat nodig hebben een ‘fashion­cheque’ van € 70 waarmee ze zelf een winter­jas kunnen kopen om de winter mee door te komen. Hellen Strik, voorzitter van Leergeld Lochem: “Wij bedanken de Rotary hartelijk voor hun genereuze gebaar en vooral alle kinderen die vorig jaar zo enorm enthousiast aan dit evenement hebbeen meegedaan”.

 
Gorssel, 24 september 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends