Laatste nieuws

Rotary Kidsrun Gorssel/Epse/Joppe in teken van ALS

LogoRotaryKidsrunTransDe voorbereidingen voor de tweede Rotary Kidsrun in Gorssel zijn in volle gang.
De sponsorloop voor leerlingen van de drie basisscholen in Gorssel, Epse en Joppe vindt plaats op vrijdag 23 september 2016. De opbrengst komt ten goede aan de strijd tegen de spierziekte ALS.
De kinderen gaan binnenkort aan de slag om sponsoren te werven voor hun rondjes op de Roskamweide in Gorssel.

DrieDorpenLoop
Het zal vast weer heel gezellig worden op de Roskamweide in Gorssel. Er zijn springkussens en er is muziek. Ook zal er een frietkraam zijn, een pannaveldje en nog veel meer.
De nieuwe opzet van het evenement biedt nu ook een DrieDorpenLoop, een race voor brugklassers en volwassenen over 5 en 10 kilometer.

Strijd tegen ALS
RotaryKidsrun 3KLIn 2015 was de Rotary Kidsrun een groot succesLokale en regionale sponsoren ondersteunen het evenement, waardoor ook dit jaar weer een mooi bedrag naar het goede doel zal gaan: de strijd tegen de dodelijke spierziekte ALS. Concreet gaat het geld naar StichtingALSopdeweg!, die ALS-patiënten helpt met hulpmiddelen waarvoor zij van de overheid (Wmo) en van verzekeraars geen vergoeding krijgen.
Inwoners en ondernemers in de drie kernen kunnen het evenement weer tot een succes maken, door de organisatie en de deelnemende kinderen en volwassenen te sponsoren.

Jaarlijks evenement
De Rotary Kidsrun is een jaarlijks terugkerend evenement. Rotary Gorssel organiseert de loop om de leefbaarheid in Gorssel, Epse en Joppe te ondersteunen en om de band tussen de drie scholen in de kernen te versterken. De eerste Rotary Kidsrun werd in 2015 georganiseerd en was een groot succes. Er deden ruim 200 kinderen mee en samen met de volwassenen brachten ze € 6.000 bij elkaar voor de Stichting Leergeld Lochem.
De organisatie hoopt natuurlijk op nog meer deelnemers en een nog grotere opbrengst!

  • Website StichtingALSopdeweg!


Gorssel, 11 augustus 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends