Laatste nieuws

Rotary Kidsrun: scholen rennen voor goed doel

kidsrun logo transparantRotary Gorssel organiseert op vrijdag 25 september 2015 de Rotary Kidsrun, een nieuw en jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen van de basisscholen in Gorssel, Joppe en Epse.
Het wordt een sportief en gezellig evenement voor kinderen en hun ouders in de drie kernen, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar is dat de Stichting Leergeld Lochem.

Stichting Leergeld Lochem
De Stichting Leergeld Lochem, het goede doel voor deze actie, stelt door financiële bijdragen kinderen in de hele gemeente Lochem in staat deel te nemen aan verenigingen, sportclubs en muzieklessen.

Band tussen de scholen
Rotary organiseert de Kidsrun om de leefbaarheid in Gorssel, Epse en Joppe te ondersteunen en om de band tussen de drie scholen in de kernen te versterken. Samen met sponsoren zorgt Rotary ervoor dat de kosten van de dag gedekt zijn, zodat de inspanningen van kinderen en volwassenen volledig naar het goede doel gaan. Ook stellen de sponsoren voor ieder deelnemend kind een T-shirt ter beschikking.

Kidsrun: Roskamweide
Op 25 september lopen vanaf 15.00 uur naar schatting 400 kinderen, ieder in hun eigen tempo, zo veel mogelijk rondjes om de Roskamweide in Gorssel. Elk rondje van 300 meter is geld waard, toegezegd door sponsoren, ouders, grootouders, vrienden, buren en bekenden. Toeschouwers en fans zijn van harte welkom rond de weide, waar eten, drinken, muziek, een springkussen en ander vermaak voor gezelligheid zullen zorgen.

Volwassenenrun: Gorssel-Joppe-Epse
Om 18.00 uur is het tijd voor het klapstuk van de middag, de volwassenenrun die vanaf het start-finishterrein over tien kilometer langs de drie scholen in Gorssel, Epse en Joppe voert. Wie wordt de snelste inwoner, ouder en leerkracht? Iedereen kan meedoen, zowel individueel voor het hele parcours als in teams van drie. Het entreegeld voor deze loop is € 5 p.p., geheel bestemd voor het goede doel. Aanmelding is mogelijk door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met vermelding van naam van de deelnemer bij individuele deelname, of bij estafettedeelname vermelding van de drie namen van het estafetteteam. Deelnemers kunnen zich ook op de dag zelf aanmelden bij de stand van de organisatie op de Roskamweide, tot uiterlijk een half uur voor de start.
De leden van Rotary Gorssel zullen op deze dag het verkeer regelen rond de Roskamweide, waar delen van de Van der Capellenlaan en de Veldhofstraat tijdens de Kidsrun tijdelijk afgesloten zijn. Ook regelen zij het verkeer op de route langs de drie scholen.


Gorssel, 2 september 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends