Laatste nieuws

Rudy Volbeda jubileert met 10 jaar landschapschilderen

Tien jaar. Zolang woont en werkt de landschapschilder Rudy Volbeda in Epse. Hij vestigde zich in onze streek, omdat het landschap voor hem hier meer te bieden heeft dan de Randstad waar hij vandaan komt. Op de fiets trekt hij de hele streek door op zoek naar bijzondere plekjes. "En die zijn er hier volop" aldus de kunstenaar. In zijn rugtas zitten dan tekenspullen en een krukje. Of in zijn fietskarretje ligt een veldezel en alle spullen om met olieverf te kunnen werken.


Ooievaars“Vaak komen de mensen even nieuwsgierig kijken naar hetgeen ik aan het doen ben. Laatst werd ik er op gewezen dat ik twee bootjes schilderde, terwijl er drie lagen. Toen heb ik hem mijn penseel gegeven om het af te maken. We hadden de grootste lol. Ik krijg eigenlijk altijd leuke reacties.”

Laaglicht HackfordVerwilderde plekjes
WinterwilgenMaar ook op de Wadden­eilanden, in Drenthe, op de Veluwe of op het strand, overal kan je Rudy tegenkomen. Hij houdt van het Hollandse landschap. Zoekt plekjes, waarvan je de illusie hebt dat er lang niets aan gedaan is. Die verwilderde plekjes zijn zeldzaam maar ze zijn er nog steeds. Thuis in zijn atelier maakt hij vaak grote schilderijen, naar aanleiding van de kleinere die hij buiten heeft gemaakt. “Ik werk weinig van foto’s, want dan beleef ik niets en juist die belevenis wil ik in mijn werk terug zien,” aldus de schilder. In zijn stijl herken je de Haagse School en het impressionisme van vroeger, maar dan met de toets van deze tijd. Het gaat hem altijd om het verbeelden van de atmosfeer en het licht dat steeds verandert.

RudyVolbeda-ZilverenKerkjeExposities
Tot en met 12 juni is zijn meest recente werk te zien in Galerie De Burgerij in Vorden. Tevens is er werk van hem te bekijken t/m 28 juni in het koetshuis van kasteel Slangenburg in Doetinchem. Ook exposeert hij tijdens het evenement Buitenkunstig Gorssel, op 19 juni in de Residentie de Roskam (achter restaurant Loetje). Na 30 juni is al zijn werk weer in zijn atelier in Epse te bekijken. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een afspraak.

Afbeeldingen (vbnb):
-  Ooievaars (110 x 80 cm, olieverf/linnen)
-Oudlarenseweg350px  Laaglicht (Hackford)
   110 x 80 cm, olieverf/linnen

-  Winterwilgen (110 x 80 cm, olieverf/linnen)
-  Zilveren Kerkje van Texel (Den Hoorn)
   (80 x 110 cm, olieverf/ linnen)

-  Oude Larense Weg

  


Gorssel, 2 juni 2016

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends