Laatste nieuws

Rudy Volbeda speelt het spel van licht, sfeer en kleurtoetsen

Daar gaat het over in het werk van Rudy Volbeda, ongeacht het onderwerp dat hij schildert. Rudy maakt onder andere land­schappen en stads­gezichten uit onze streek en interieurs van Achter­hoekse kastelen. Maar ook markten, havens, zee en strand, stillevens, mensen en dieren. Hij zegt zelf:  "Als ik er kippenvel van op mijn armen krijg dan schilder ik het, buiten of in mijn atelier". 

Impressionistisch
Happy Bertha kleinHappy Bertha, 40x40 cm, olieverf op linnenRudy’s stijl is impressionistisch maar zijn penseel­toets is heden­daags. Daardoor heeft zijn werk zo’n vitale en spontane uitstraling. Vaak zeggen de mensen dat ze vrolijk worden van zijn werk. Klassieke teken- en schilder­vaardigheden vindt Rudy heel belangrijk.

Vanillevla
Helmgras Terschelling kleinHelmgras Terschelling, 30x24 cm, olieverf op linnen"Tijdens een expositie in Gouda vroeg een klein meisje of ik alles kon schilderen. Toen zei ik dat ik alles wel aankon. ‘Kunt u ook vla schilderen, meneer?’ Dat bracht me aan het twijfelen. ‘Goeie vraag’, heb ik toen maar gezegd. ‘Nee, vla…, dat gaat me niet lukken."

Van art director tot kunstschilder
De Dialoog kleinDe Dialoog, 30x20 cm, olieverf op linnenRudy studeerde aan de Academie Artibus in Utrecht en aan de Wackers Academie in Amsterdam. Hij werkte als art director bij diverse reclame-adviesbureaus en startte in 1991 samen met twee partners een bureau in Amsterdam. In 2000 verruilde Rudy de commercie en dienst­verlening voor het kunstenaar­schap. In 2006 verliet hij de Randstad en vestigde zich in Epse waar ook zijn atelier/galerie is gevestigd. Rudy schildert bij een collectief in Deventer en is vaak gastdocent bij schilder­groepen.

Bezoek
brocante kleinBrocante, 60x50 cm, olieverf op linnenRudy exposeert regelmatig bij galeries in het land en doet mee aan kunst­routes in onze regio. Zijn atelier is te bezoeken en dan vertelt hij graag over zijn werk. De wanden zijn gevuld. Hij is een zeer actieve schilder en er is steeds nieuw werk te zien. Om een afspraak te maken kunt u bellen naar 06-51617912.
 

   

Gallery kleinGallery, 40x40 cm, olieverf op linnenGorssel, 30 augustus 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends