Laatste nieuws

Salon de Vente: Antiek en brocante in Franse sferen

Boudewijn Schenkels uit Gorssel en zijn Zutphense collega zijn al druk aan het inkopen. Op 3 april 2022 houden zij in Residentie de Roskam de eerste editie van Salon de Vente: een evenement voor liefhebbers van antiek, vintage en brocante.

Buitenlandse boedels
boucante boudewijn kleinBoudewijn SchenkelsEen aantal keren per maand trekken Boudewijn en een collega antiquair erop uit om het mooiste antiek en de leukste brocante in te kopen uit diverse buiten­landse boedels. “Ook in het buiten­land komen om welke redenen dan ook land­huizen en kastelen leeg te staan. Dat leeghalen doen wij niet altijd zelf, maar dat doen ook mensen binnen ons netwerk. Deze nog zeker een-tweede-leven-waardige spullen zetten we bijna rechtstreeks neer in Residentie De Roskam. Je krijgt dan een overdekt marktplein met een terras. We geven er daarmee een Frans tintje aan.”

Snuffelen op markten
De twee initiatiefnemers hebben bij elkaar zo’n 20 jaar ervaring en netwerk opgebouwd in de inter­nationale antiek- en brocante­handel. Boudewijn heeft een aantal jaren zijn wekelijkse Brocante aan huis gehad, in het koetshuis van zijn woning aan de Parallelweg in Gorssel. Hij heeft nu besloten om daarmee te stoppen en door te gaan in een vernieuwende vorm: Salon de Vente. “Mensen vinden het veel leuker om op marktjes rond te snuffelen of naar evenementen te gaan. Daarom is Salon de Vente bedacht. Iets wat nog onbekend is in de regio, dan wel in Nederland.”

Franse sferen
SalonVente1a kleinDe eerste inkopen voor Salon de Vente op 3 april 2022 zijn gedaanHet is de bedoeling dat het een periodiek of misschien wel maandelijks terug­kerend gezellig festijn in Franse sferen wordt. Iets waar men iedere keer weer naar uit kijkt. “Leuk om het ook in Residentie De Roskam te doen, iets waar de oud-Gorsselnaren waarschijnlijk blij mee zullen zijn. Het zal ook wel mensen binnen en buiten de regio aantrekken, want veel mensen vinden hun liefhebberij in oude en nostalgische spullen. Zondag 3 april zien we als een try-out. Daarna bekijken we het vervolg”.

Goed doel
Een deel van de opbrengst van Salon de Vente van 3 april zal ten goede komen aan de hulp voor Oekraïense vluchtelingen. Van de volgende edities van de Salon zal een deel van de opbrengst worden geschonken aan een goed doel binnen Gorssel.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Deze maand verwachten de heren nog drie maal naar het zuiden af te reizen om spullen in te slaan voor 3 april a.s.  

De zaal is om 11.30 uur open en het evenement duurt tot 17.30 uur.

  
Gorssel, 11 maart 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends