Laatste nieuws

Schaapjes tellen Herdertjestocht 2020: de uitslag

De Alternatieve Herdertjestocht van 2020 is weer voorbij: van 20 tot en met 24 decem­ber kon je de tocht op een zelf gekozen dag en tijd­stip lopen. Het was de negende en meest gedenk­waardige Herdertjestocht. De organisatie­commissie kreeg veel aardige reacties van deelnemers. Kort samen­gevat kwamen die hierop neer: “Wat leuk dat er toch nog een tocht georgani­seerd is” en: “Wat was het moeilijk om alle schaap­jes te tellen!”

Prijsvraag
HerderSchaap2020 kleinBest moeilijk: schaapjes tellen!Schaapjes tellen? Ja, er was ook een prijsvraag aan de tocht verbonden. Er moest geteld worden hoeveel schaap­jes er langs de route van de Alternatieve Herdertjes­tocht te zien waren. Het was geen gemakkelijke op­gave, maar er is flink geteld door jong en oud. Heel veel kinderen zijn er druk mee geweest. Alle schaap­jes telden mee: getekende schaap­jes, geknutselde schaap­jes, geschilderd, drie­dimensionaal en ook echte schapen.

Oplossing
Het juiste antwoord is: 117 schaapjes. En er is één familie die het exacte aantal schaap­jes heeft geteld en dat is de familie Reekers: Thomas, Judith, Benjamin, Noah en oma Reekers. Van harte gefelici­teerd met het winnen van deze prijs­vraag! De werk­groep van de Herdertjes­tocht heeft er inmiddels voor gezorgd dat de prijs (een knuffel­schaap) bij de winnaars terecht­gekomen is. 
Volgend jaar de tiende Herdertjestocht. Hopelijk weer zonder beperkingen. 


Gorssel, 31 december 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends