Laatste nieuws

'Schatgraver' van Vaste Prik vindt bijzondere brief

Kijkt u altijd naar de grond of er iets interessants ligt? Geld bij een marktkraam bijvoorbeeld, of een wandelschoen op een parkeerplaats? De Vaste Prikkers doen dat iedere vierde zaterdag van de maand als ze zwerfvuil opruimen. Soms doen ze een bijzondere ontdekking...

Brief
VastePrikBrief kleinGevonden: Brief die soldaat Henk in 1965 aan zijn vrouw of vriendin schreefDe zwerfvuilopruimers vinden naast het geijkte afval zoals papiertjes, peuken, bekertjes en zakjes ook hele aparte voorwerpen. Voorwerpen waarvan je denkt hoe komen die hier? Zo vond één van de vrijwilligers een bijzondere brief uit 1965. Een brief van een jonge soldaat Henk die gelegerd was voor zijn dienstplicht in Amersfoort en aan zijn vrouw of vriendin schrijft over zijn mooiste dag tot nu toe in het leger. Ook schrijft deze Henk hoe hij haar snel weer wil zien. Hoe komt deze brief langs de N348?
Mocht u deze brief herkennen, schrijf dan even een reactie hieronder of stuur een e-mail naar Irma Krommenhoek (zie hierna), dan komt de verloren brief hopelijk weer goed terecht.

Vaste Prik Gorssel zoekt nieuwe ‘schatgravers’
Komende zaterdag 28 oktober gaat Vaste Prik Gorssel weer op stap. De groep zoekt nieuwe vrijwilligers die eenmaal per maand (de vaste 4e zaterdag­ochtend) of zo vaak als ze kunnen met elkaar Gorssel schoon willen houden. Vaste Prik is een ongedwongen gezellige groep betrokken inwoners van Gorssel en omstreken. Afval­prikkers krijgen veel positieve reacties, duim omhoog of ‘goed bezig!', dat geeft een goed gevoel.
Iedere 4e zaterdag van de maand om 9.45 uur komt de groep bij elkaar voor lunch- en tearoom Zo en Nu aan de Hoofdstraat in Gorssel. Er wordt begonnen met koffie of thee en een stuk zelf­gebakken cake. Daarna worden prikstokken, vuilnis­zakken en ringen uitgedeeld, en worden de loop­routes verdeeld. Aan het eind van de ochtend kunnen het afval en de prikstok e.d. naar het verzamel­punt.

Iedereen kan afval verzamelen. Nieuwe vrijwilligers kunnen gewoon zaterdag bij Zo en Nu aansluiten, maar vooraf even contact opnemen kan ook. Lukt de 4e zaterdag niet, dan kan er waarschijnlijk wel iets anders georganiseerd worden. 
Contact kan via een reactie hieronder of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 

Gorssel, 22 oktober 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends