Laatste nieuws

Schermtoernooi in ’t Trefpunt: The 60’s are back

De gemiddelde leeftijd van de deelnemende schermers zal iets lager liggen maar de leeftijdscategorie 60+ is zondag 10 januari a.s. ook goed vertegenwoordigd. Al vele jaren is de Deventer Schermvereniging gastheer van het internationale schermtoernooi in januari. In de leeftijd van 18 tot zelfs 70+ komen zondag 10 januari zo’n 80 schermers naar ’t Trefpunt in Gorssel.

Oud IJzer
SchermenTrefpuntJan20155KLDe foto's op deze pagina zijn van het schermtoernooi in 't Trefpunt van vorig jaarHet schermtoernooi maakt onderdeel uit van Ferrum Vetum, de Latijnse term voor oud ijzer dat staat voor een competitief toernooi voor schermers vanaf 40 jaar. Sinds enkele jaren staat het toernooi open vanaf 18 jaar waarbij alle leeftijden tegen elkaar schermen. 60+ doet daarbij niet onder voor de jongere garde. De schermers komen uit geheel Nederland maar ook Duitsland, België en Schotland zijn vaak vertegenwoordigd. De Deventer Schermvereniging (DSV) is deze zondag niet alleen gastheer, ook strijden zij op alle drie wapens mee; floret, sabel en degen.

Leuk om te zien
SchermenTrefpuntJan2015KLHet evenement in SC ’t Trefpunt in Gorssel is vrij toegankelijk voor het publiek en is zeker een bezoekje waard. Je kunt dan genieten van een gemoedelijke sfeer met indrukwekkende schermpartijen. Vrijwilligers van de DSV zijn aanwezig om belangstellenden te informeren over de schermsport. Tussen 11.00 en 13.00 of van 14.00 tot 15.30 uur zijn de beste tijden om te kijken.
Tussen de middag worden de winnaars van 2015 bekend gemaakt. Daarbij worden prijzen uitgereikt voor de verschillende wapens en de verschillende leeftijdscategorieën.

Deventer Schermvereniging
SchermenTrefpuntJan20153KLSchermen is een mooie elegante vechtsport. Het is een van de vijf sporten die al sinds de eerste editie van de moderne Olympische Spelen in 1896 op het programma staat. Bij de Deventer Schermvereniging spelen jong (vanaf 10 jaar) en oud vanuit Deventer en omstreken met veel plezier hun partij op floret, sabel en degen. De trainingen zijn op maandagavond in ’t Haarhuus in Schalkhaar.
Nieuwsgierig geworden naar de schermsport? Maandagavond 18 januari is er gelegenheid om het schermwapen op te pakken. Na opgave vooraf via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunt u gratis kennismaken met een schermtraining.


Gorssel, 4 januari 2016

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends