Laatste nieuws

Schijt je Rijk – Ludieke actie van VV Gorssel

Zaterdag 21 mei 2022 was er een wel heel speciale loterij bij de Gorsselse voetbalclub. Een koe mocht zich een uur lang vermaken op het hoofdveld. Dat was in 1500 vakjes verdeeld en ieder vakje was goed voor een lot en misschien wel een prachtige prijs.

VVGorssel Koe1 kleinKoe op het hoofdveld van VV Gorssel, paraderend voor het terras van de kantineDe ludieke actie is een aantal maanden geleden bedacht door de activiteiten­commissie van VV Gorssel. Een dergelijke actie had de club zo’n 10-15 jaar geleden ook al eens succesvol georganiseerd.
Het idee was om het hoofdveld te verdelen in 1500 vakjes, voor alle vakjes een lot te verkopen, vervolgens een koe ergens te regelen, dan de koe gedurende een uur op het veld te laten rond­lopen en hopen dat zij haar behoefte op het winnende vakje zou gaan doen.

Het was die zaterdag­middag een stralende middag. Gorssel 1 had op het hoofdveld verdiend met 5-2 gewonnen van de Koninklijke UD uit Deventer. Toen de spelers van het veld waren kon de organisatie van de actie het veld afzetten. De koe werd rond kwart over 5 aangevoerd en stapte stipt om half 6 rustig het hoofdveld op, verkende de omgeving even, en paradeerde relaxed richting de middenstip.

Prijzen
VVGorssel Koe4 klein2e prijs voor Marjan ScholtensEr waren een aantal prijzen te winnen. De 3e prijs was goed voor € 100 en werd bepaald door het vakje waar de koe in de 11e minuut haar linker voorpoot had staan. Deze prijs ging naar Bram Bötzel. De 2e prijs, een flatscreen TV, werd  gewonnen door Marjan Scholtens. Zij had een lot op het vakje waar de koe in de 25e minuut haar linker achterpoot plaatste. 
Gedurende het hele uur was het natuurlijk erg spannend wanneer het moment van poepen zou plaatsvinden. Iedereen keek gespannen naar de verrichtingen van de koe en af en toe leek het erop dat het zou gaan gebeuren. Maar helaas, geen koeien­stront op het hoofdveld. Daarom besloot de jury om in de 60e minuut te bepalen waar de koe haar rechter achterpoot plaatste. Dat was op het vakje van Erik Jan Bruggeman, die daarmee de hoofdprijs van € 750 won.

VVGorssel Koe3 kleinWinnaar van de 1e prijs: Erik Jan BruggemanHet was een hele leuke actie, een mooie financiële opsteker voor de club, en het leverde veel blije gezichten op. Kortom een groot succes op een zaterdag­middag op Sportpark Gerstlo.
  

Gorssel, 23 mei 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends